Érkezik az Intel Pentium G6960-as processzora

Még mielőtt megjelennének a Sandy Bridge architektúra köré épülő processzor újdonságok, az Intel piacra dob egy új, Westmere alapú Pentium processzort, amely a belépő szintű megoldások szegmensében próbál majd labdába rúgni. Az új központi egység 32 nm-es csíkszélességgel készül és a Pentium G6960-as típusjelzést viseli.

Érkezik az Intel Pentium G6960-as processzora

Még mielőtt megjelennének a Sandy Bridge architektúra köré épülő processzor újdonságok, az Intel piacra dob egy új, Westmere alapú Pentium processzort, amely a belépő szintű megoldások szegmensében próbál majd labdába rúgni. Az új központi egység 32/45 nm-es csíkszélességgel készül (CPU/északi híd) és a Pentium G6960-as típusjelzést viseli.

Az LGA-1156-os tokozással érkező processzor bármilyen P55-ös vagy H55/H57-es lapkakészlettel ellátott alaplapban használható lesz, maximum egy BIOS frissítésre lehet szükség. A két processzormaggal rendelkező Pentium G6960-as modell 2,93 GHz-es magórajelen üzemel és 3 MB-nyi L3 gyorsítótárat tartalmaz. Turbo Boost és HyperThreading nincs, azok a Core i sorozat kiváltságai. A beépített DDR3-as memória vezérlővel érkező processzor a szokásos Intel HD Graphics videó vezérlőt tartalmazza, ami a G6960-ban 533 MHz-es órajelen üzemel majd.

Sajnos azzal kapcsolatban, hogy a processzor pontosan mikor jelenik meg, és mennyibe fog kerülni, egyelőre nem érkeztek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward