Előkerült az eredeti regény, így remake készül A dologból

Amiből eredetileg John Carpenter készítette a filmet, az egy rövidített változat volt.

Előkerült az eredeti regény, így remake készül A dologból

A Universal és a Blumhouse bejelentette, hogy egy új rész készül a The Thing, vagyis A dolog alapján, ami tartalmát tekintve viszont ki lesz bővítve, és a jelenlegi állás szerint nem előzményt kapunk majd, mint a sokat szidott legutóbbi rész esetében.

De fontos megérteni a dolgokat az elejétől kezdve, így kezdjük itt. A The Thing egy 1983-ban megjelent regény alapján készült, ami a "Who Goes There?" címen fut, és John W. Campbell írta. A történet tökéletesen lefedte azt, amit aztán John Carpenter filmjében kaptunk, hiszen a rendező ezt adoptálta a nagy vászonra. Azt viszont valószínűleg kevesen tudják, hogy a "Who Goes There?" az eredeti regény egy némileg megvágott változata, Campbell ugyanis eredetileg "The Frozen Hell" néven írta meg a történetet, azonban ez a változat hosszú évtizedekre elveszett.

Ez a verzió még jobban kifejti a karaktereket és a történet hátterét, mint az eredeti, a kiadásra némileg megvágott változat, úgyhogy nem csoda, hogy a Universal rögtön lecsapott rá.

Mindez egyébként 2018-ban derült ki, amikor Alec Nevala-Lee, aki egy életrajzi regényt akart írni Campbellről, a Hardvard Egyetemen rátalált egy dobozba, amit még az író adott fel, és amiben ott figyelt az eredeti kézirat. Ezt követően egy kampány indult a Kickstarteren, ahol 155 ezer dollárt gyűjtöttek össze a rajongók az eredeti 1000 dolláros célhoz képest, és ami azt jelentette, hogy 2019 januárjában elkezdhették kinyomtatni a "The Frozen Hell"-t, amit először a támogatók kaptak meg, és elvileg szélesebb körben is terjeszteni fogják.

Alan Donnes, a Blumhouse producere a következőt mondta a projekttel kapcsolatban: "Most már hivatalos! Megkaptam a szerződést és az első csekkemet, így a The Thing remake producere lettem, amit John Campbell legendás regénye, a Frozen Hell alapján készítünk majd, ami évtizedekre el volt tűnve. Most először tudjuk Campbell eredeti vízióját megeleveníteni a filmvásznon. Az új film a The Thing from Another Worlds, a Frozen Hell és a Who Goes There, valamint John Carpenter filmjének legjobb elemeit vegyíti majd!"

A "The Frozen Hell" egyébként 45 oldalnyi extra anyagot tartalmat a "Who Goes There"-hez képest, és a megvalósításért felelős Blumhouse stúdió is nagyjából megfelelő választásnak tűnik, hiszen olyan remek anyagokat készítettek, mint a Paranormal Activity, az Insidious, vagy éppen az Oscar-díjas Get out.

A rajongók már 1982 óta szeretnék, ha John Carpenter egy folytatást készítene a The Thinghez, hiszen az első rész úgy ért véget, hogy ez bőven benne lehet, a rendező azonban mindig elzárkózott ettől. 2011-ben aztán érkezett egy előzményfilm Joel Edgerton és Mary Elizabeth Winstead főszereplésével, amit a kritikusok és a nézők is lanyhán fogadtak, nem utolsó sorban azért, mert míg az eredeti filmben fantasztikusan használták a praktikus effekteket, addig az újban túl sok volt a feltűnő CGI.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap