Elkezdett szivárogni a Grand Theft Auto 6

Ugyanattól, aki a Red Dead Redemption 2-vel kapcsolatban jelentkezett információkkal.

Elkezdett szivárogni a Grand Theft Auto 6

Ugyanaz a bennfentes jóember, aki jóval a Red Dead Redemption 2 megjelenése előtt szivárogtatni kezdett a játékról, és annak idején mindenki kiröhögte, később azonban bebizonyosodott, hogy szó szerint minden helyes volt, amit mondott. Így tehát, habár az úriember korai információkkal rendelkezik, és nyilván a fejlesztés közben sok dolog változhat, azért mégis érdemes lehet komolyan venni, amit mond.

Szóval. a szivárogtató nem rendelkezik teljesen aktuális információkkal, a legtöbb, amit közzé tett, az még néhány évvel ezelőttről származik, de valószínűleg alapjaiban nem nagyon fog megváltozni a játék.

Ezek alapján az egyik legfontosabb, hogy szerinte a Grand Theft Auto 6-nak Vice City lesz a fő helyszíne, azonban alapvetően egy jóval nagyobb terület áll majd rendelkezésünkre, ami Florida ihletett, mellette pedig egy Kuba alapján készülő régió is bekerül a játékba. Ez azért fontos, mert nagyon úgy tűnik, hogy a történet középpontjában a drogcsempészet áll majd, és egyébként maga a sztori nem is a '80-as években játszódik majd, hanem később.

A szivárogtató szerint ezúttal két főszereplője lesz a játéknak, egy hölgy és férfi. A történet szerint a férfi mexikói, akinek a legfontosabb elfoglaltsága, hogy Kubából csempészi a drogot az Egyesült Államokba. A hölgy főszereplő pedig a legfontosabb kapcsolattartója lesz. A karakterekről annyit tudtunk meg, hogy a hölgy teljesen komoly, akivel nem lehet szórakozni, míg a férfi inkább a történet komikus oldalát hozza majd.

Ezzel együtt az informátor úgy tudja, hogy a történet komolyabb lesz, mint a korábbi részekben, ami alatt azt kell érteni, hogy kevésbé lesz szatirikus.

A Grand Theft Auto jellemzően mindig is az Egyesült Államok egy korszakát, az adott korszellemet figurázta amellett, hogy előadott mellé egy gengsztersztorit. Úgy hallani azonban, hogy ezúttal a kifigurázós részből visszavesznek, és a sztori jóval komolyabban veszi majd magát. Bizonyos vélemények szerint ez azért is lesz így, mert ha a történet modern korban játszódik, akkor egyszerűen nem lehet már kifigurázni senkit anélkül, hogy a píszí jegyében ne sértődnének be bizonyos rétegek.

Akárhogy is, ezzel a komolyabb hangvétellel összességében a Red Dead Redemption 2 irányába mozdul el a Rockstar a GTA-val is.

Mindenesetre a forrás szerint egy ideig elég nagy vita volt a játék irányvonalát tekintve, és nem csak a történet hangsúlyait illetően, hanem sokan azt szerették volna, hogy a játék eleve online legyen. Úgy tudni, hogy ez utóbbi nem valósul meg, hanem az online rész továbbra is külön lesz majd. Ezen kívül érdemes megjegyezni azt is, hogy Dan Houser, a Rockstar társalapítója és a GTA-sorozat kreatív atyja, állandó vezető írója 2020-ban elhagyta a stúdiót, miután egy évet szabadságon töltött, de a GTA-hoz köthető másik fontos név, a producer Leslie Benzies sincs már a csapatnál, ő még 2016-ban távozott.

Azt nem tudni, hogy, mennyi hatásuk volt a készülő hatodik részre, de az biztos, hogy ezt az új epizódot már nélkülük fejezik majd be, így sokan amiatt aggódnak, hogy a GTA 6 már nem lesz igazi. 

Az informátor szerint egyébként a játék előkészítési munkálatai még 2014-ben kezdődtek, a tényleges produkciós folyamat pedig 2016-tól zajlik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap