Elkészült a Star Wars: Skywalker kora

A rendező bejelentette, hogy leadta a végleges változatot.

Elkészült a Star Wars: Skywalker kora

A rendező J.J. Abrams bejelentette, hogy készült a Star Wars: Skywalker kora, így most már ahhoz senki nem nyúlhat hozzá, a jelenlegi formájában fog mozikba kerülni december 19-én.

Abrams még 2017-ben tért vissza a Star Warx IX írói-rendezői székébe, milyen Colin Trevorrow "kreatív nézeteltérések" miatt távozott a produkcióból. Habár Abrams rendkívül tapasztalt rendező, a dolog így sem ment egyszerűen: a Disney ugyan 7 hónappal elcsúsztatta a film megjelenését, de az idő így is annyira szűkösnek bizonyult, hogy Maryann Brandon már a forgatás alatt a helyszínen, a díszletekben elkezdte a vágást is. Ez azért volt fontos, hogy a vágott anyag minél előbb a CGI-stúdiókhoz kerülhessen, hiszen összességében így nekik is kevesebb idejük maradt, már pedig a Star Wars IX nyilvánvalóan tele lesz látványos effektusokkal.

Abrams egyébként 2015-ben szintén novemberben fejezte be a Star Wars VII-et, viszont akkor májusban kezdtek forgatni és októberben fejezték be, míg most augusztusban kezdtek csak el forogni a kamerák és februárban végeztek, vagyis összességében négy hónappal kevesebb idejük volt. Összehasonlítás képpen Rian Johnson a szintén decemberi premierre már szeptemberben leadta a nyolcadik rész végleges változatát, mondjuk a Disney-korszak alatt készült Star Wars-filmek közül ez volt az egyetlen, ahol semmilyen probléma nem jött közbe menet közben.

A rendező megosztotta azt is, hogy a Skywalker kora forgatókönyvét az egyik színész ott felejtette egy szállodában az ágya alatt, arra pedig rátalált a szobalány, majd valamilyen úton-módon felkerült eBay-re, ahol el akarták adni. Szerencsére a LucasFilm munkatársai ezt hamar észrevették, és megakadályozták az adás-vételt. Szomorú tény, hogy Carrie Fisher 2016-ban bekövetkezett halálával komolyan meg kellett változtatni a történetet, eredetileg ugyanis központi szerepet kapott volna, és ő lett volna az utolsó jedi. A kilencedik részben az előző két részhez felvett, de fel nem használt jeleneteit vágták újra, így továbbra is a szerepel a filmben, de viszonylag keveset.

Akárhogy is, Abrams megerősítette, hogy a Star Wars: Skywalker kora bizony elkészült, és a rendező azt is elárulta, hogy a film 141 perc hosszú, amivel nem a leghosszabb Star Wars-film, az a továbbra is Az utolsó jedik a maga 152 percével, míg a Sith-ek bosszúja 140 perces. A Star Wars hivatalos YouTube-csatornáján megjelent videóból kivehető továbbá, hogy ezúttal Ed Sheeran és Lin-Manuel Miranda kapott cameo szerepeket, az egyikük rohamosztagosként, a másikuk pedig az ellenállás harcosaként.

J.J. Abrams rendező és a színészek innentől kezdve a világot járják majd, hogy a megjelenésig népszerűsítsék a Skywalker-sagát lezáró filmet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap