Elkészült a Huawei Mobile Services csomag új főverziója

Kiterjesztett valóság, új multimédiás motor és egyebek mellett jobb optimalizálás jellemzi a HMS Core 5.0-t.

Elkészült a Huawei Mobile Services csomag új főverziója

A Huawei meglehetősen komoly tempót diktálva fejleszti a HMS-t, ami a Google Mobile Services helyét vette át az okostelefonokon, táblagépeken. Januárban készült el a HMS eddig alkalmazott kiadása, a 4.0-s verzió, most pedig már arról számolhatunk be, hogy itt a HMS magjának ötödik főverziója.

A HMS egy rendkívül átfogó megoldás, ami nagyon sok lehetőségért felel, kiterjedt része az okostelefonokon futó Android operációs rendszernek. Éppen ezért a HMS Core 5.0 számos területet érint a frissítés során. Az aktuális kiadás egészen pontosan az 5.0.0.304 verziószámmal lett illetve. Az Android 10 rendszertől kezdődően az összes új eszközön a HMS jelenti az Emotion UI (valamint a Magic UI) egyik alappillérét. Ez felel egyebek mellett a fizetési megoldásokért, az egészségügyi funkcióért és az egyéb szolgáltatásokért is.

A Huawei az AppGallery piactér révén biztosítja az érintett régiókban a frissítést a HMS számára. És bár a vállalat túlságosan nem részletezte azt, hogy milyen fejlesztéseket vezet itt be, azért publikált a vállalat egy szerény kiadási jegyzéket. Ebből kiderült, hogy több multimédiás motor is frissült, érintett a változásokban az audió, a videó, a képi és a grafikus motor is, továbbá említést tesz a Huawei a számításokat végző egység és a kiterjesztett valóság motorjáról, melyek szintén frissültek.

Galéria megnyitása

A helymeghatározás kapcsán kiemelte a Huawei, hogy ettől kezdve támogatott lesz a hálózati hely megosztása, és ennek lehetőségnek a felügyelete akár korlátozások bevetésével. A push szolgáltatásoknak a sorába is bekerültek a lokáció alapon működő értesítési lehetőséget nyújtó megoldások, valamint a kontextuális dolgok. És a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a Huawei számos optimalizálást is bevetett a szolgáltatások szintjén.

Mivel a HMS Core elérhető a harmadik féltől származó szolgáltatások számára is, amennyiben azok valamilyen funkcióhoz igényt tartanak a Huawei rendszerszintű szolgáltatásaira, ezért a fejlesztőknek is fontos a mostani frissítés. Rengeteg új lehetőséget vehetnek majd igénybe a HMS Core 5.0 kihasználásával, és ezek a következő hónapokban jelenhetnek meg a programokban.

Lehet majd készíteni a Huawei eszközeihez igazítottan kiterjesztett valóságot használó programokat, bevethető lesz a Geofencing API, meg lehet majd oldani a közeli helyekhez kapcsolódó értesítéseknek a használatát, és így tovább. Kíváncsian várjuk, hogy mennyien kapnak majd rá a HMS Core 5.0 nyújtotta újításokra, amiknek egy része természetesen a Google szolgáltatásoktól való elszakadás miatt vált szükségessé.

A HMS 5.0 első körben Kínában lesz elérhető a felhasználók – és a fejlesztők – számára. Itt az embereknek különösen nagy örömmel fogadják, hogy a HMS elképesztő tempóval fejlődik, hiszen a GMS egyébként sem volt elérhető. Arról nem esett szó, hogy globálisan mikor válhat hozzáférhetővé az új szolgáltatáscsomag, de valószínűleg a következő hetekben kitér majd erre a Huawei. Egyébként már globálisan 170 országban van jelen a mobilokon a HMS, és 600 milliónál is több felhasználót ér el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap