Elárult néhány részletet a Huawei az Android Pie frissítése kapcsán

A Huawei az Emotion UI 9.0 bevezetésével együtt fogja elindítani az Android 9.0-t, és már azt is tudjuk, hogy melyik mobil jön majd elsőként ezzel.

Elárult néhány részletet a Huawei az Android Pie frissítése kapcsán

A Huawei már egy ideje teszteli néhány okostelefonján az Android Pie operációs rendszert, valamint azt a grafikus felhasználói felületet, ami az Android 9.0-ra lesz ráhúzva. Eddig az EMUI 9.0-ról semmit nem lehetett tudni, az IFA-n viszont beavatta néhány részletbe az érdeklődőket a Huawei.

A kínai alakulat elmondása szerint az Emotion UI 9.0 a korábbiaknál egyszerűbb, természetesebb lesz. Az új Natural UX irányvonal keretében arra törekednek a tervezők, hogy naturális színeket használjanak, fontos a minimalizmus, és még a hangokat is úgy fogják megválasztani, hogy azok természetesek legyenek. Egyszerűség, élvezetesség és konzisztencia, ezek határozzák majd meg az élményt. A lehető legjobb teljesítmény biztosítása érdekében optimalizált lesz a rendszer szinte minden ponton, át fog alakulni a gyorsindító felület, ahonnan a legszükségesebb applikációkat lehet elérni. A kezelést tekintve az Android okán hangsúlyosabbá válik a gesztusok használata, és a korábbinál több helyen igazodhat az EMUI felülete az egykezes használathoz. Lesz ilyen mód a képnézegetőben, a névjegyzékben és más helyeken is.

Galéria megnyitása
Képernyőmentések az EMUI 9.0 bétájából

Bevezetésre kerül egy új jelszókezelő, ami megfogja könnyíteni a bejelentkezéseket például az alkalmazásoknál és más helyeken. Itt a biometrikus azonosítási lehetőségek kihasználása is fontos lesz. Érkezik a GPU Turbo 2.0 is, ami elvileg már egy újabb algoritmust alkalmazhat a játékokon belül a jobb energiahatékonyság és a simább futás biztosítása érdekében, és több applikációban fog munkába állni, ami szintén fontos előrelépés. A tervek szerint a friss rendszer sokkal kevesebb beállítási lehetőséget tartogat majd, ami a Huawei szerint pozitívum. Az emberek könnyebben áttekinthetik az ide vonatkozó menüket és egyszerűbben megtalálhatják a szükséges dolgokat. Az EMUI 8.0 összesen nem kevesebb mint 940 beállítást tartogatott, ami a jövőben elvileg 843-ra fog csökkenni (a Samsungnál ez a szám 1000 felett van). Az elérhető API-k száma viszont 22-ről 33-ra emelkedik, szóval a partnerek elvileg több dologhoz férhetnek majd hozzá.

Galéria megnyitása
Képernyőmentések az EMUI 9.0 bétájából

A Huawei gőzerővel tolja az okostelefonos mesterséges intelligencia szekerét, nagyon sok programba építette bele valamilyen formán az MI-t/gépi tanulást, és a jövőben is folytatja ezt az irányt. Az Emotion UI 9.0 esetében számolni lehet egy olyan utazási asszisztens szolgáltatással, ami a HiVisionre támaszkodva próbál majd segíteni az embereknek olyan esetekben, amikor ismeretlen helyeken járnak. A HiVision egy olyan képfelismerő megoldás, ami a kamerát használja, szóval a Google Lenshez hasonlóan működik (ez egyebek mellett több millió festményről lesz képes információkkal szolgálni). És természetesen a digitális jólét is képbe fog kerülni az EMUI 9.0-nál, ahogy az idén szinte minden rendszerben felütötte a fejét. A felhasználók láthatják majd, hogy mennyi időt töltenek a mobiljuk nyomkodásával, milyen alkalmazásokat használnak a legtöbbször. Szükség esetén pedig akár korlátozásokat is bevezethetnek önmaguk megregulázására.

Galéria megnyitása
Az EMUI 9.0 és az Android Pie a Huawei P20 felületén

A Huawei hamarosan megkezdi az Android Pie és az Emotion UI 9.0 bétájának a nyílt tesztelését. Hogy mely készülékek lesznek ebben érintettek? Nos, a jelek szerint egy sor felsőkategóriás eszközzel lehet itt számolni: részesülhet a bétából a Huawei Mate 10, a Mate 10 Pro, a Huawei P20, a P20 Pro, a Honor 10, a Honor View 10, valamint a Honor Play is, és később még több mobillal gyarapodhat a lista. Az első olyan mobil pedig, ami gyárilag az EMUI 9.0 ruhába bújtatott Android 9.0-val debütál, a Mate 20 lesz, ez október 16-án mutatkozik be Londonban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap