Egyre bátrabban veszünk HMS-es mobilt

Egyre bátrabban veszünk HMS-es mobilt

A Huawei sajnos már a Google nélkül kénytelen helytállni nemcsak Kínában, de a nemzetközi piacokon is. Emiatt egy ideig a vállalat eszközei iránt jelentősen bezuhant a kereslet. Most viszont a Huawei arról számolt be, hogy a hazai vásárlók már egyre bátrabban nyitnak a HMS irányába.

Rengeteg olyan cikk szól arról, hogy milyen kompromisszumokat kell megkötnie azoknak a felhasználóknak, akik a Huawei és Honor márkák különböző készülékeit választják, de a jelek szerint mégis egyre többen tesznek így. A kínai alakulat úgy látja a legfrissebb értékesítési számokból, hogy az utóbbi időben már az eladott Huawei készülékeknek több mint a 25 százalékán a HMS volt jelen a Google Mobile Services helyett.

Ez persze egy öngerjesztő folyamat, mert egyre kevesebb okostelefont lehet kapni a GMS-sel, mivel már egy-két kivételtől eltekintve csak ilyen újdonság kerül már frissen a boltok polcaira a Huawei, valamint a Honor márkajelzésével. Azok, akik új Huawei csúcsmodellre vágynak, már mindenképpen meg kell tanuljanak együtt élni a HMS-sel, de a jelek szerint ez egyre kevésbé jelent akadályt.

Galéria megnyitása

A Huawei persze nagyon sokat tesz azért, hogy a HMS-sel jól használhatóak legyenek Magyarországon az okostelefonok, táblagépek. A vállalat már egyre több helyi alkalmazást kínál az AppGallery keretében az emberek számára. Külön kiemelte a cég, hogy csak az elmúlt napokban több alkalmazás is felkerült a kínálatába. Elérhető már az AppGalleryből közvetlenül a TakarékBank, a Rossmann, a Praktiker és a KonzolVilág saját applikációja is.

A vállalat kiemelkedő erőfeszítéseinek köszönhetően már több mint félmillió magyar felhasználó látogatja a piacteret. Azt is megtudhattuk, hogy a legnagyobb népszerűségnek pillanatnyilag a Vimage képszerkesztő örvend, ezt követi a Jófogás és az Időkép a rangsorban. Ezen trió tagjait már több tízezer, sőt százezer alkalommal töltötték le az emberek az AppGallery közbenjárásával.

Globálisan mostanra 1,6 millió fejlesztő regisztrált az AppGallery támogatására, és ezek akár egynél több programon is dolgozhatnak, így a kínálat dinamikusan növekedik. De igazából már akkor sem kell kétségbe esnie az embereknek, ha nem találnak egy szükséges programot a hivatalos piactéren. Mostanra megjelent a Petal Kereső, ami több online forrásból képes összerántani a szoftvereket, és nemcsak a telepítésben, hanem még az applikációk karbantartásában is segít ez.

Galéria megnyitása

Kiderült, hogy hamarosan 33 országban el fog indulni a Huawei GameCenter alkalmazás, ami kifejezetten a játékosoknak fog kedvezni. Ezen belül egy helyen lehet majd a játékokat menedzselni, és megtekinthetőek lesznek különböző toplisták, de az újdonságok is előtérbe fognak kerülni. A GameCenterben lehet majd szerezni egyedi kedvezményeket is, és ajándékcsomagokhoz is hozzájuthatnak majd a felhasználók.

A Huawei belső visszajelzésekre hivatkozta azt állítja, hogy a felhasználók elégedettsége ugyanolyan szintű, mint a HMS-re való átállás előtt. De ezt azért nem árt némi fenntartással kezelni, tekintve, hogy, ha meg is lehet oldani a legtöbb szolgáltatás elérését valamilyen módon, azért sokszor vannak élményromboló alternatívák.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap