Egy év hallgatás után került elő újra a World War 3

A Battlefield keményvonalas konkurenciájának szánták eredetileg, majd gyanús csend lett körülötte.

Egy év hallgatás után került elő újra a World War 3

A World War 3 nevű, modern korban játszódó online shooter még 2018-ban indult el a Steam korai hozzáférésű rendszerében, és akkor a különböző vélemények úgy írták le, mint a Battlefield egy keményebb, realisztikusabb változatát. Persze, abban a formájában még nem volt kész és nem volt megfelelően kiforrott, de mindenképpen ígéretesnek tűnt.

Egy ideig úgy is tűnt, hogy nagyjából minden rendben zajlik. A fejlesztés haladt, új tartalmak érkeztek a játékba, és rendszeresen voltak elérhető ingyenes hétvégék, hogy növekedjen a játékosbázis. Ezt követően azonban érdekes dolgok kezdtek történni: a fejlesztők bejelentették, hogy megállapodást kötöttek a Warface kiadójával, a My.Games nevű céggel, és levették a Steamről a World War 3-at annak érdekében, hogy később egy átalakítást követően térjen majd vissza.

Ezt követően azonban sokáig nem történt semmi: a fejlesztő The Farm 51 látszólag elkezdett a Stalker által inspirált Chernobylite-tal foglalkozni, és a legtöbben úgy gondolták, hogy a World War 3 majd szépen-csendben eltűnik a süllyesztőben. Szerencsére azonban nagyon úgy tűnik, hogy nem ez a helyzet.

Most ugyanis egy új fejlesztői videóval jelentkeztek, és kiderült, hogy a több mint egy évig tartó csend alatt is folytatódott a játék készítése.

A videó jól bemutatja, hogy rengeteg dolog változott menet közben. A pályákat felújították, hogy érdekesebbek és szórakoztatóbbak legyenek, valamint könnyebben lehessen eligazodni rajtuk, de változtak az animációk és a fegyverek is, a távcsöveket pedig teljesen átalakították, hogy megfeleljenek a modern harcászat igényeinek.

Alaposan fejlődött a játékosok mozgáskultúrája is: átalakult a sprintelés, át lehet lendülni akadályokon, lehet csúszni és mászni is. Ezen kívül bővültek a testreszabási lehetőségek, és az interfész is frissítésen esett át, könnyebbé téve a navigációt, az ellenfelek kiszúrását és bekerült a kill cam is.

Mindezek alapján úgy tűnik, hogy a The Farm 51 számos olyan dolgot épített be és alakított át, amik némileg messzebb esnek az eredetileg elképzelt nyers realizmustól, és némileg könnyebbé, populárisabbá tehetik a játékot. A fejlesztők azt mondják, hogy igyekeznek megtalálni a középutat a játszhatóság és a realizmus között, és a videóban elhangzik, hogy ezt ők "játszható realizmusnak" nevezik.

Mindezzel együtt továbbra sincs semmilyen dátum, hogy mikor kerülhet vissza a World War 3 a Steamre, és hogy az már esetleg a végleges megjelenés lesz-e, vagy újrakezdik a korai hozzáféréses időszakot. Mindenesetre a következő hónapokban valószínűleg úgyis mindenki a Battlefield 2042-vel lesz elfoglalva, így talán nem is akkora probléma, ha adott esetben nem idén bukkan fel újra a játék.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap