Shop menü

EGY 390 HZ-ES ÉS EGY 540 HZ-ES GAMER MONITORT VILLANTOTT AZ AOC – KOMPETITÍV JÁTÉKOSOKNAK (IS) KÉSZÜLTEK

A két újdonság gyakorlatilag eSportolóknak készült, de a magas képfrissítési rátára vágyó gamerek számára is jól jöhetnek.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Egy 390 Hz-es és egy 540 Hz-es gamer monitort villantott az AOC – Kompetitív játékosoknak (is) készültek

Az AOC termékpalettáján két kifejezetten impresszív gamer monitor jelent meg, mindketten az AGON PRO szériát erősítik, és mindketten kiválóan alkalmasak arra, hogy az eSportolók magas képfrissítési rátával és alacsony bemeneti késleltetéssel szembeni igényeit kielégítsék. Az újdonságok egyforma dizájnnyelv köré épülnek, amelynek az aszimmetria az alapja: ez mind a hátoldalon, mint pedig a monitor talpazatán szembetűnik. A kijelző kávája három oldalon keskeny, ami kedvez a több monitorból álló megjelenítő rendszerek építőinek, igaz, ezekből a termékekből jellemzően csak egyet szoktak egy gamer PC-re aggatni.

Galéria megnyitása

A gyorsabbik modell, vagyis az AG246FK egy TN+Film panelt kapott, méghozzá 24,1 hüvelykes képátlóval, Full HD felbontással, illetve rendkívül magas, 540 Hz-es képfrissítési rátával. Utóbbi tekintetben az új monitor a piac leggyorsabb megoldásai közé tartozik, ennél magasabb képfrissítési rátát kínáló modell egyelőre nem került forgalomba. Az 540 Hz-es képfrissítési ráta jóvoltából az egyes képkockák megjelenítése közötti idő mindössze 1,85 ezredmásodperc, a GtG válaszidő pedig 0,5 ezredmásodperces értéket képvisel. Arról nem esett szó, hogy a bemeneti késleltetés pontosan hogyan alakul, de a független tesztek majd ezt is elárulják. Maga a monitor 8-bites, azaz 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes, valamint rendelkezik VESA Adaptive-Sync támogatással is, ami a 48 Hz és 540 Hz közötti frekvenciatartományon belül használható. Az új monitor VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal érkezik.

Galéria megnyitása

A csatlakozók között két HDMI és egy DisplayPort videó bemenet sorakozik, a HDMI portok viszont csak 240 Hz-es maximális képfrissítési rátát kínálnak, az 540 Hz-es plafon eléréséhez DisplayPort csatlakozóra van szükség. A termék rendelkezik négyportos USB hubbal, illetve fejhallgató kimenettel is, hátoldalára pedig Light FX világítás került, aRGB LED alapokon. A gyári állvány a kijelző döntését, elforgatását, illetve magasságának állítását segíti, utóbbi területen 0 és 130 milliméter közötti mozgástérrel számolhatunk, valamint pivot/portré mód is rendelkezésre áll.

Galéria megnyitása

A második új gamer monitor, vagyis az AGON PRO AG256FS már Fast IPS alapokra támaszkodik, de ugyanúgy 1920 x 1080 pixeles natív felbontással dolgozik, képfrissítési rátája viszont már csak 390 Hz. A 24,5 hüvelykes képátlójú monitor cserébe színhűbb képi megjelenítést nyújt, már amennyiben ez szempont, hála az IPS panel erősségeinek. Az 1 ezredmásodperces válaszidő mellé itt is 0,3 ezredmásodperces MPRT válaszidő társul, valamint a VESA DisplayHDR 400-as tanúsítványról sem kell lemondani. Az Adaptive-Sync támogatásnak köszönhetően a 48 Hz és 390 Hz közötti frekvenciatartományon belül élvezhetjük a dinamikusan váltakozó képfrissítési rátában rejlő előnyöket.

Galéria megnyitása

A Motion Blur Reduction támogatással is ellátott monitor villódzás-mentes háttérvilágítást kapott, videó bemenetei között pedig ugyanúgy két HDMI és egy DisplayPort található, mint fentebb említett társánál. A maximális képfrissítési ráta ezúttal is a DisplayPort csatlakozón keresztül érhető el, valamint a négyportos USB hub és a fejhallgató kimenet is közös tulajdonság. A 10-bites panel egy remekül testreszabható állványra került, ami a kijelző döntését, elforgatását és magasságának állítását (0-130 mm) egyaránt támogatja, valamint pivot/portré módot is kínál. A hátoldalról ezúttal sem hiányzik a Light FX hangulatvilágítás, illetve a QuickSwitch sem, amivel az OSD külön féle beállításait lehet hatékonyan és kényelmesen elérni. Utóbbi az 540 Hz-es modellhez is jár. Mindkét monitor rendelkezik VESA 100 támogatással, vagyis könnyedén fali konzolra vagy flexibilis karra lehet őket szerelni.

Galéria megnyitása

A két új AGON PRO sorozatú gamer monitor várhatóan augusztus közepén kerül az üzletek polcaira. Az 540 Hz-es AG246FK ajánlott fogyasztói ára 699 euró, míg a 390 Hz-es AG256FS modellért 449 eurót kérnek el. Az új monitorokra 3 év jótállást vállal a gyártó.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére