Shop menü

EGÉSZEN OLCSÓ LETT ITTHON A NETFLIX FIÓK MEGOSZTÁSA

Kiderültek a részletek annak kapcsán, hogy miként fog menni a fiókmegosztás, és azt is látjuk már, hogy mennyit kell ilyen esetekben fizetnie a felhasználóknak.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Egészen olcsó lett itthon a Netflix fiók megosztása

A Netflix már az év elején szerette volna elindítani az új fiók megosztási rendszerét, de ebből végül nem lett semmi, kénytelen volt a vállalat eltolni az „akciót”. Most viszont már tényleg élesíti az új szabályokat, és ennek értelmében mindenkinek külön kell fizetni, aki nem egy háztartásban él azzal, aki a szolgáltatásra előfizetett.

Az Egyesült Államokban a Netflix 8 dolláros összeget számol fel a fiókok megosztását követően minden hozzáadott személy után. Ez azért elég borsos összeg ahhoz képest, hogy a normál előfizetés egyébként 15,5 dollárt kóstál. Itthon lényegesen jobb ajánlattal állt elő a cég.

A magyar közönség mindössze 990 forintos előfizetési áron vehet fel vendégfiókokat, miközben 3490 forintot kell leszurkolni a Standard csomagért cserébe.

Itthon egyébként is elég jó áron élvezhető a Netflix arányaiban, de a vendégfelhasználókat illetően még sokkal jobb a helyzet, hiszen míg Amerikában két vendéget felvenni már többe kerül, mint egy új előfizetést nyitni, addig hazánkban még három embert is olcsóbban lehet felvenni, mint egy külön Standard fiókot nyitni, amit „legálisan” két eszközön használhatnak egy háztartásban.

Galéria megnyitása

Miután az új rendszer működésbe lép, a felhasználóknak fel kell majd számolnia minden olyan hozzáférést, ami nem kapcsolódik a háztartásukhoz. Ezt elvileg úgy fogja ellenőrizni a Netflix, hogy 30 naponta legalább egyszer azonos hálózatra kell kapcsolódnia a készüléknek, mint ahonnan az előfizetést rendezték. A szomszéd továbbra is képes lesz kijátszani a szabályokat, de sokak elérése szűnhet meg az elkövetkezendő időszakban. A külső felhasználókat a jövőben vendégfelhasználó formájában lehet majd felvenni.

Galéria megnyitása

A vendégfelhasználók után az fizet majd, aki ezeket felveszi. A Standrad vagy Prémium előfizetéssel rendelkező fióktulajdonosnak meg kell majd váltania egy plusz helyet a csomagjában, és ezt követően tud meghívót küldeni a partnere számára. Az elérés mindaddig biztosított lesz, ameddig az extra helyet fizeti az ember, és a plusz hozzáférés esetében ugyanúgy élvezhető a szolgáltatás, ahogyan az a főelőfizetésnél adott, szóval a Prémiumhoz kapcsolódók 4K HDR minőséget kapnak.

Galéria megnyitása

A Standard csomagért fizetők egy „potyázót” tudnak felvenni, a Prémiumnál pedig két extra fiókra lehet befizetni. Szóval nem lehet tucatnyi embernek olcsó elérést nyújtani ilyen módon. Fontos, hogy a vendégek minden esetben saját fiókkal rendelkeznek, tehát egyedi jelszavuk is lesz. A profiljukban pedig a Netflix minden esetben egyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy különálló előfizetésre váltsanak, ha többre vágynak, például tévén és mobilon is használnák a szolgáltatást – hiszen a vendégek csak egy eszközt használhatnak.

A cég bevételére és a felhasználói szám növekedésére jó hatással lehet majd a fiók megosztó rendszer, ez egészen biztos, de az, hogy az elemzői várakozásokat tudja-e hozni, csak később fog kiderülni. A harmadik negyedéves beszámolóban látszódhat először, hogy milyen rajtot vett a dolog globálisan. Egyébként nem mindenhol ugyanakkor fogja elkezdeni az új szabályzatot érvényesíteni a platform.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére