Dinamikusan terjed és fejlődik a HDMI szabvány

Dinamikusan terjed és fejlődik a HDMI szabvány

A HDMI szabvány az idei év folyamán a várakozások szerint rendkívül jól teljesíthet: piaci elemzők előrejelzései alapján idén a tavalyihoz képest jelentősen több HDMI porttal felszerelt eszközt szállíthatnak majd le. Ezzel együtt a szabvány friss, idén bemutatkozó specifikációival kapcsolatban is érkezett néhány információmorzsa.

Az idei év a várakozások szerint sikeres lesz a HDMI szabvány számára

A piacelemző vállalat, az In-Stat szakemberei szerint az idei év folyamán több, mint 800 millió olyan eszközt, illetve terméket szállíthatnak le világszerte, amely rendelkezik HDMI porttal, ez pedig a tavalyi évben felmutatott teljesítményhez képest 17%-os javulást jelent majd – persze csak akkor, ha tényleg minden a várakozásoknak megfelelően alakul. Ezzel a világszerte telepített HDMI-képes eszközök száma 3,1 milliárdra növekszik, ami a 2011-es állapothoz képest 34%-os javulást jelent.

A 2011 októberében alakult HDMI Forum – ami a szabvány dinamikus fejlesztéséért és hatékony népszerűsítéséért jött létre – jelenleg 43 taggal rendelkezik. A szervezet tárt karokkal várja a belépni szándékozó partnereket. A tagság eddig 11 embert jelölt az igazgatótanácsba. Az illetékesek örülnek, hogy ilyen rövid idő alatt ennyire sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, ugyanis együttes erővel hatékonyabban fejleszthető, illetve terjeszthető a HDMI szabvány.

A fejlődés sem áll meg

Ha már szóba került a fejlődés, tegyünk említést az ezzel kapcsolatos tervekről is. A HDMI szabvány következő fontos kiadása már készülőben van, megjelenésére pedig még az idei év folyamán, valamikor az év második felében kerülhet sor. A friss szabvány a jelenleginél magasabb adatátviteli sávszélességet kínál annak érdekében, hogy a magasabb felbontás által támasztott sávszélesség-igényeket hatékonyan ki tudja szolgálni. Ezzel együtt új videó időzítések támogatása és egyéb újítások is bekerülnek majd a friss specifikációkba.

A HDMI Forum közben a HDMI szabvány fejlesztésével kapcsolatos távolabbi terveket is szeretné útiterv formájában összefoglalni, így könnyebben meghatározható lesz, hogy a szabvány következő generációs kiadásai milyen irányba fejlődjenek és milyen újításokkal bővüljenek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward