Cyberpunk - a CD Projekt új szerepjátéka

Megtörtént az E3 előtti első nagy bejelentés: a CD Projekt szerepjátékot készíti a papíros RPG alapján.

Cyberpunk - a CD Projekt új szerepjátéka

A CD Projekt saját konferenciáján leplezte le legújabb játékát, mely a Cyberpunk névre hallgat, és a Cyberpunk 2020 néven futó, sokak által kedvelt papíralapú szerepjátékon alapul. A lengyelek teljes mértékben licencelték utóbbit, sőt, annak egyik tervezője, Mike Pondsmith is már több, mint egy éve a CD Projekttel dolgozik.

Pondsmith elmondta, büszke rá, hogy már több, mint 20 éve a Cyberpunk 2020 jelenti azt, milyen is egy igazi cyberpunk szerepjáték. A papíros RPG jelenleg több mint 5 millió játékossal rendelkezik világszerte, és a készítők már régóta keresik a lehetőséget, hogyan csinálhatnának belőle videojátékot. Eddig azonban nem találtak megfelelő csapatot. Pondsmith szerint a CD Projekt pont ideális választás számukra, hiszen a The Witcher két részével bebizonyították, mennyire értenek a felnőttes, mély szerepjátékokhoz.

A CD Projekt társalapítója, Marcin Iwinski erre válaszul elmondta: a Cyberpunk mindenben követni fogja a The Witcher 2 által lefektetett ösvényt: a játék non-lineáris történetvezetést használ majd, összetett sztorival és karakterekkel. A játékos több karakterosztály közül választhat majd (zsoldost és hackert említett), és mindegyik más szituációból fog indulni. Persze, egy ilyen játékból nem maradhatnak ki az implantok és a különböző high-tech fegyverek sem.

A játékon egy olyan új csapat dolgozik a CD Projekt RED-en belül, amit a The Witcheren edződött veteránokból raktak össze. A CDP ezen kívül bejelentette, hogy a The Withcer 2-ből eddig 1,7 millió példány ment el világszerte, és hamarosan érkezik a Mac-verzió, valamint Japánban, japán nyelven is kiadják a játékot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward