Csak 29 milliméter magas a Shuttle új PC-je

Az NC01U sorozat tagjai komoly mérföldkőnek tekinthetőek, hisz ilyen kompakt asztali számítógépeket eddig még nem készített a Shuttle.

Csak 29 milliméter magas a Shuttle új PC-je

A Shuttle bemutatta eddigi legkisebb asztali számítógépét, ami többféle kivitelben is elérhető lesz, viszont mindegyik modell ugyanabban a 29 milliméter magas házban kap helyet. A meglehetősen kompakt felépítés ellenére a Shuttle XPC nano NC01U sorozat barebone, azaz félkész tagjai remek bővíthetőséggel büszkélkednek, sőt, a 141 x 141 milliméteres alapterületű házat a VESA rögzítő keret jóvoltából akár még monitor vagy televízió hátuljára is fel lehet szerelni.

Az elegáns és helytakarékos ház belsejében Celeron 3205U, Core i3-5005U, Core i5-5200U vagy Core i7-5500U típusú processzor kaphat helyet – mindegyik központi egység Broadwell alapokon nyugszik. A processzor mellé maximum 16 GB-nyi DDR3-as rendszermemória kerülhet, méghozzá két darab So-DIMM memóriamodul formájában.

A bővítőhelyek között egy félmagas kártyákat fogadó M.2 Type 2230 AE és egy M.2 Type 2240 M (SATA) slot található, de a termék 7 milliméter magas 2,5 hüvelykes SSD vagy HDD meghajtó fogadására is képes. A ház gyárilag már tartalmaz egy félmagas M.2 Type 2230 AE formátumú bővítőkártyát, amin 802.11ac WiFi vezérlő és Bluetooth vezérlő egyaránt jelen van.

Az újdonságok videó kimenetei között egy HDMI és egy Mini DisplayPort csatlakozó sorakozik – előbbi 30 Hz-ig, utóbbi 60 Hz-ig támogatja a 4K-s megjelenítőket. Extra, hogy a Core i sorozatú példányok 4K-s tartalmak zökkenőmentes lejátszására is képesek. Az apró PC Intel gyártmányú, I218LM típusú Gigabites Ethernet vezérlővel, USB 2.0-s és USB 3.0-s portokkal, valamint SD memóriakártya-olvasóval egyaránt rendelkezik, sőt, az RS-232-es port sem hiányzik róla, ami főként üzleti/ipari környezetben jöhet jól. A rendszer tápellátásáról egy külső, 65 wattos teljesítményű tápadapter gondoskodik.

Szokatlan extra, hogy a ház alján külső PCIe csatoló is helyet kapott, amelyen keresztül külső modullal bővíthető a pici PC repertoárja: csatlakozhat hozzá AMD vagy Nvidia GPU-t tartalmazó ház, de akár 2,5 hüvelykes adattárolót, vagy extra csatlakozókat kínáló bővítőmodul is kapcsolódhat a rendszerhez.

A barebone kivitelben érkező Shuttle XPC nano NC01U modellek október végén válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban. Az egyes példányok adattároló és rendszermemória nélkül vásárolhatóak meg, a processzor pedig alaplapra forrasztva, hűtéssel ellátva érkezik.

Az egyes példányok várható listaárát az alábbi felsorolás tartalmazza.

•Shuttle XPC nano NC01U (Celeron 3205U): 140 euró

•Shuttle XPC nano NC01U3 (Core i3-5005U): 314 euró

•Shuttle XPC nano NC01U5 (Core i5-5200U): 388 euró

•Shuttle XPC nano NC01U7 (Core i7-5500U): 520 euró

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward