Core M alapú pendrive PC-t készít az Intel

Az újdonság a modern alapoknak köszönhetően gyorsabb és sokoldalúbb lesz Bay Trail Atom alapú elődjénél. Már csak az a kérdés: pontosan mennyibe kerülhet?

Core M alapú pendrive PC-t készít az Intel

Az Intel Skylake lapkára támaszkodó mobil processzorainak első nagy hulláma most vált elérhetővé, ahogy arról korábbi hírünkben már beszámoltunk. A Skylake-Y sorozatot erősítő modellek egyike pedig a jelek szerint hamarosan helyet kap az Intel Compute Stick névre keresztelt apró számítógépében, ami akkora, mint egy nagyobbacska pendrive.

A Compute Stick eddig csak Bay Trail SoC egységgel volt elérhető, ami alapvető feladatok ellátására abszolút megfelel, ahogy arról korábbi cikkünkben már lerántottuk a leplet. Az Intel a legújabb Skylake processzorok bejelentésekor a Compute Stick második generációs kiadását is megmutatta, ami viszont már erősebb, Core M sorozatú, Skylake lapkára támaszkodó központi egységet alkalmaz. Az apróságból a show alkalmával feltűnt egy működő prototípus, viszont a végleges példány majd csak később, a következő év első negyedévében válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban.

A megszokott formátum mellé Bay Trail Atom processzor helyett sokkal ütőképesebb Core M központi egységet társítanak, ami 4,5 wattos TDP-vel rendelkezik – működés közben a konfigurálható TDP jóvoltából azért alacsonyabb, 2 watt körüli TDP-re lehet majd számítani annak érdekében, hogy a SoC hatékony hűtése is megoldható legyen.

A Core-M sorozatú processzor jóvoltából rugalmasabb rendszerre számíthatunk, ami elődjénél fejlettebb WiFi támogatást is kínálhat. Mivel a Skylake processzorok rendelkeznek dedikált videó dekódoló motorral a HEVC/H.265-ös tartalmak dekódolásához, így a 4K-s videók lejátszása sem lehet probléma. Az elődjénél érezhetően ütősebb hardverrel érkező következő generációs Compute Stick akár kompakt HTPC formájában is helytállhat majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward