Colorful Shark Bionic: egy szép és különleges VGA hűtő

Ezúttal a Colorful speciális videokártya hűtőjéről hull le a lepel.

Colorful Shark Bionic: egy szép és különleges VGA hűtő

A napokban bemutatott nem mindennapi Colorfire videokártya után most egy tetszetős Colorful videokártya hűtőről érkeztek hírek, amely a gyártó GeForce GTX iGames Ares X névre keresztelt termékén tűnik majd fel a nemis oly távoli jövőben. A tetszetős megoldás kétslotos, kétventilátoros felépítéssel érkezik és néhány olyan dizájnelemet is alkalmaz, amelyek miatt tökéletesen kiérdemli a „Shark Bionic” elnevezést. Utóbbi dizájnelemek mind a hűtő borításán, mind pedig a ventilátorok lapátjain jelen vannak. Ezek az elemek persze nem csak elegáns megjelenést kölcsönöznek a terméknek, de arról is gondoskodnak, hogy a lehető legtöbb levegőt lehessen megmozgatni úgy, hogy emellett a turbulencia a lehető legkisebb szinten maradjon, így a zajszint kedvezően alakul.

Az új videokártya hűtő meglehetősen összetett felépítéssel rendelkezik. Egyrészt rendelkezésre áll egy nikkelborítással ellátott, rézből készült talpazat, amely a GPU felületével érintkezik. Ebbe a tömbbe összesen 9 darab, egyenként 8 milliméteres átmérővel bíró hőcső fut be, amelyek indirekt módon veszik át a GPU által termelt hőt. A hőcsövek három különálló, alumínium lamellákból álló hűtőtömbhöz juttatják el a meleget. Az egyik ilyen tömb közvetlenül a GPU felett helyezkedik el – ez tekinthető a legnagyobb hűtőtömbnek. A másik két hűtőborda tömb közül a második legnagyobb a VRM áramkör felett, a harmadik pedig a VRM feletti tömb mellett, a hűtő oldalán pózol.

A rendszer két darab, egyenként 80 milliméteres átmérőjű ventilátort alkalmaz, amelyek minden bizonnyal PWM támogatással is rendelkeznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward