CES: Yoga laptopok és okos eszközök a Lenovotól

A kínai cég ultravékony Windows 10-es laptopot, lézer pointeres egeret és hálószobai okosórát is bemutatott Las Vegasban, összekapcsolhatóságukat és a munkahelyi produktivitást hangsúlyozva.

CES: Yoga laptopok és okos eszközök a Lenovotól

A kínai cég ultravékony Windows 10-es laptopot, lézer pointeres egeret és hálószobai okosórát is bemutatott Las Vegasban, összekapcsolhatóságukat és a munkahelyi produktivitást hangsúlyozva.

A Lenovo Smart Clock egy olyan okoseszköz, amelyre 4 hüvelykes IPS kijelzőt szereltek, támogatja a hang- és az érintésvezérlést, és kitűnő dekorációként szolgál a hálószobában. Kompakt méret és puha borítás jellemzi. Google Asszisztens támogatás van benne, így az ágyból vezérelhetők vele lakásunk intelligens termékei. Egyetlen paranccsal (Hey Google, Good Night) lenémíthatók az eszközök, kikapcsolhatók a lámpák, vagy éppen megtekinthetők a naptáresemények. Mobilunkat is tölthetjük róla, mert egy normál méretű USB port található az óra hátulján. Zenét is hallgathatunk vele, 6 Wattos hangszórójának és a két passzív hangsugárzójának köszönhetően egy nagyobb hálószobát is képes betölteni, de több szobás funkciója is van, amivel az okosóra hozzáadható az okosotthon családhoz akár zenelejátszás, akár hangoskönyvek és podcastok hallgatása során, több helyiségben egyszerre. Támogatja a Chromecastot, így egy hangutasítással streamelhetjük a filmeket a TV-re.

Galéria megnyitása

Gyengéden, a fényeket lassan felerősítve ébreszt, vagy opcionálisan már az ébresztés előtt elkezd lágy dallamokat játszani. Végrehajtja az előre beállított reggeli szokásokat, például kilépteti a telefont a néma üzemmódból, elmondja a várható napi időjárást, emlékeztet a legfontosabb naptáreseményekre és teendőkre, vagy éppen a munkahelyre tartó út hosszára. A felébredéssel egyidőben automatikusan be tudja kapcsolni a kávéfőzőt a konyhában, vagy a fűtést a hálószobában. Az ágyban fekve láthatók a lakásban lévő kamerák, például a gyerekünknél lévő bébiőr képe. Több mint 1000 gyártót és 10 000 terméket támogat.

Galéria megnyitása

Legalább ugyanilyen izgalmas a cég három új Yoga számítógépe. Az S940 egy ultravékony Windows 10-es laptop speciális (Contour Glass) kávával: a kijelző pont a szélén hajlik meg. Közösségi munkahelyre készült, a gép szenzorai folyamatosan figyelik arcunk és szemünk mozgását. Például ha elfordulunk a kijelzőtől akkor lezárja magát, de arra is figyelmeztet, ha egy kiváncsi szomszéd próbál átkukucskálni, hogy megnézze épp mit csinálunk. A bejelentkezéshez természetesen nem kell jelszót begépelnünk, azt beépített infravörös (IR) kamera és a Windows Hello segíti. Ha két képernyőn dolgozunk, akkor a Snap Window funkció a szemmozgást követve azonnal áthúzza a nyitott ablakokat és adatokat a csatlakoztatott külső monitorra, ha akarjuk. Használati szokásainkat is figyeli, a cég sajtóanyaga szerint öntanuló funkciója szokásaink alapján automatikusan úgy állítja be a rendszer energiafelhasználási paramétereit, hogy egy töltéssel a lehető leghosszabb ideig tudjuk használni a gépet.

Galéria megnyitása

A Yoga A940 művészek és dizájnerek számára digitális tartalomgyártáshoz készült all-in-one gép Windows 10-zel, akár 27 hüvelykes, 4K IPS érintőkijelzővel. Forgatható zsanérját 25 fokos szögbe állítva rajzolhatunk rajta, tollal és a vállalat Precision Dial kontrollerét használva. Utóbbi forgatásával beállítható a digitális toll által húzott vonal vastagsága, a festék szétterjedésének mértéke, a hegy vékonysága és a húzott vonal átlátszósága. Eközben a másik kezünkkel el sem kell elengedni a tollat. A kontroller jelenleg az Adobe Illustrator, Photoshop, Lightroom 7 valamint Microsoft Word, Excel és PowerPoint szoftverekkel kompatibilis. Mozgóképek kezelésére is alkalmas, ereje bőven lesz hozzá: 8. generációs Intel Core i7 processzorral, AMD RadeonRX 560 grafikus vezérlővel, maximum 32 GB DDR4 memóriával és 512 GB PCIe SSD vagy 2TB SATA HDD tárhellyel rendelhető. Kijelzője Dolby Vision kompatibilis, Atmos hangrendszerrel kiegészítve. A frontoldalon található hangszórókon kívül egy második hangszórópárt is tartalmaz a forgatható kijelző alatt.

Galéria megnyitása

A Yoga C730 pedig egy 15 hüvelykes 2 az 1-ben masina 4K AMOLED kijelzővel és JBL hangszórókkal. Hordozható és erős, a Yoga C730 belsejében a nyolcadik generációs Intel Core i7-es processzor dolgozik. A Windows Ink támogatás a digitális bevitelért, a Windows Hello pedig az azonnali bejelentkezésért felel.

Galéria megnyitása

Utoljára maradt a lézermutatós egér, amely a tárgyalásról tárgyalásra rohanó üzletembereknek készült. Ehhez számos eszközt kell magukkal vinniük – laptopot, telefont, töltőt és egyebeket. A dolog megkönnyítésére a cég egybegyúrta a prezentációk legfontosabb két kiegészítőjét, így született meg a Yoga Mouse lézer pointer egér-presenter kombináció. Az 1600 DPI érzékenységű egérből egyetlen mozdulattal lapos presentert faraghatunk, aztán újra egyetlen forgatással egér lesz belőle, ha arra van szükség.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap