CES 2013: Okostelefonhoz okosantenna a Sofanttól

A Sofant SmartAntenna megnövelheti a telefonok üzemidejét, és a hálózati kapcsolatokat is stabilabbá teheti. 

CES 2013: Okostelefonhoz okosantenna a Sofanttól

A modern, csúcskategóriás mobiltelefonok legnagyobb problémája az üzemidőből fakad. A folyamatos hálózati adatforgalom, ami a különböző helyekre érkező üzeneteink és egyéb alkalmazásaink szinkronizálásával, vagy egyszerűen csak a telefonálással jár, komoly energiabefektetést igényel a készülékek részéről. A skót bázisú Sofant azonban úgy gondolja, hogy a találmányával nagyban csökkenteni tudná az ilyen jellegű energiaszükségleteket.

A SmartAntenna technológia működésével kapcsolatban sajnos nem sok háttérinformációt árultak el, de a vállalat mérnökei pozitívan nyilatkoztak a tesztek után. Ez a megoldás a hagyományos antennához viszonyítva helyzettől függően akár 90 százalékkal kevesebb energiát igényel, így bizonyos felhasználási körülmények mellett akár a duplájára növelheti az okoseszközök üzemidejét. Ráadásul a SmartAntenna használatával egyaránt csökkenthető a hálózati torlódás és az alacsony minőségű jelből fakadó kapcsolatvesztések száma is.

A Sofant újdonsága felhasználható lesz a legújabb LTE és LTE Advanced MIMO technológiákkal, de ezeken túl kezeli a többi 3G, 4G, WiFi, GSM, CDMA, UMTC, GPS, Galileo és WiMAX szabványt is. A megoldást a Sofant már szabadalmaztatta, így védett termékről van szó. Azt egyelőre nem tudni, hogy vannak-e már konkrét partnerek, de a Sergio Tansini (vezérigazgató) által vázolt eredmények ígéretesek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward