CES 2013: Konvertibilis Lenovo noteszek

Az idei CES alkalmával kétségtelenül a Windows 8-as operációs rendszert futtató konvertibilis noteszgépek, illetve táblák töltik be a főszerepet, hiszen rengeteg van belőlük - talán nem véletlenül.

CES 2013: Konvertibilis Lenovo noteszek

Az idei CES alkalmával kétségtelenül a Windows 8-as operációs rendszert futtató konvertibilis noteszgépek, illetve táblák töltik be a főszerepet, hiszen rengeteg van belőlük - talán nem véletlenül.

Egyéb vállalatok mellett a Lenovo is magával hozott néhány konvertibilis noteszgépet a CES-re. Az egyik különlegesség egy 11,6 colos képátlójú, Helix névre hallgató megoldás, amely az ASUS Transformer tábláinak koncepciójára alapoz. A kijelzőről a billentyűzetet és érintőpadot tartalmazó alsó rész könnyedén lecsatolható, így a termék táblaként is használható. Persze a billentyűzetet a kijelző mögé is rögzíthetjük, ha akarjuk - ebben a képen látható kis zsanér segít. A billentyűzet részt állványként használva a kifordított kijelzővel ellátott konvertibilis tábla üzleti prezentációk lebonyolítására is alkalmas, sőt, kényelmes filmnézésre is lehetőséget ad.

Az újdonság egyébként az első olyan konvertibilis megoldás, amely az Intel harmadik generációs Core i sorozatú processzoraira támaszkodik és ezzel együtt vPro támogatást is kínál. A Helix 11,6 colos képátlójú érintőkijelzője 1080p-s natív felbontás mellett üzemel és IPS alapokon nyugszik, így remek képminőséget, illetve széles betekintési szögeket biztosít. A 835 grammos konvertibilis megoldás felsőkategóriás ultrabook formájában is remekül helytáll és akkumulátoros üzemidejére sem lehet panasz: a termék egyetlen akkumulátortöltéssel 10 órányi üzemidőt kínál.

A rendszer mellé érintőceruza is jár, így nem csak az ötgombos érintőpaddal, illetve a billentyűzettel vezérelhetjük azt. Maga az érintőpad egyébként a gyártó elmondása alapján 20 százalékkal nagyobb felületet kínál, mint a tradicionális ThinkPad érintőpadok. Hab a tortán, hogy a kínálatban még TrackPoint joystick is jelen van. Az új konfiguráció opcionálisan akár LTE támogatással is felvértezhető lesz, plusz NFC támogatással is rendelkezhet majd. A februárban megjelenő Lenovo ThinkPad Helix alapára várhatóan 1499 dollár lesz.

A ThinkPad Helix mellett persze egyéb újdonság is van a gyártó tarsolyában. Megérkezett ugyanis a legfrissebb Yoga sorozatú konvertibilis noteszgép, amely az IdeaPad Yoga 11S nevet kapta. A 11,6 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmazó újdonság sokban hasonlít a már ismert Yoga modellre. A billentyűzet lecsatolására itt sincs mód, ám a speciális zsanér jóvoltából a billentyűzetet könnyedén a kijelző mögé hajthatjuk, így a terméket táblaként használhatjuk - csak úgy, mint elődjét. Az érintőkijelző akár tízujjas érintő gesztusok lekövetésére is képes.

Maga a 11,6 colos képátlójú érintőkijelző egyébként IPS panelre alapoz, ám nem Full HD, hanem "csak" 1366 x 768 pixeles natív felbontást kínál - csak úgy, mint a már elérhető IdeaPad Yoga 11. Utóbbi, azaz az IdeaPad Yoga 11 még Tegra 3-as SoC egységre, illetve Windows RT operációs rendszerre alapozott, a Yoga 11S azonban már akár Core i5-ös sorozatú processzorral is érkezhet, és x86-os programok futtatására is alkalmas Windows 8-as operációs rendszerre támaszkodik.

A Dolby Home Theatre audió rendszerrel felszerelt IdeaPad Yoga 11S ezüst és narancs színben válik majd elérhetővé, méghozzá júniustól kezdve, ajánlott végfelhasználói ára pedig 799 dollár lesz. Az említett összeg csak 70 dollárral több, mint amennyibe a Tegra 3 alapú Yoga 11 kerül, így érdemes lehet elgondolkodni a Yoga 11S vásárlásán, hiszen társával ellentétben ő már alkalmas az x86-os programok futtatására is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward