Bővült a G-Sync Compatible monitorok köre

Az Nvidia szakemberei folyamatosan tesztelik a jelölteket, így a lista is szépen bővül, még ha kicsit lassan is.

Bővült a G-Sync Compatible monitorok köre

Az Nvidia elég nagy meglepetést okozott a CES 2019 alkalmával azzal a bejelentéssel, miszerint támogatni fogja a vállalat az Adaptive Sync technológiát használó monitorokat. Azokat a monitorokat, amelyek megfelelnek a szigorú feltételeknek és átmennek az aprólékos teszteken, G-Sync Compatible-nek nevezte el a vállalat, ezekkel garantálja, hogy tökéletes lesz az élmény. Január elején 12 monitorral indult el a „G-Sync Compatible flotta”, azóta viszont folyamatosan zajlanak a tesztek és a hitelesítések, így a kínálat jelenleg 17 modellt számlál. De ez már nem sokáig lesz így, ugyanis az Nvidia bejelentette, 2019. április 23-tól kezdve további hét monitorrak bővül a támogatott monitorok köre.

A hetesfogat egy-egy AOPEN, LG, ASUS és Gigabyte monitort tartalmaz, plusz összesen három Acer modell is jelen lesz rajta. Április 23-a után tehát ezzel a hét termékkel gyarapodik a G-Sync Compatible lista:

  • Acer KG271 Bbmiipx;
  • Acer XF240H Bmjdpr
  • Acer XF270H Bbmiiprx
  • AOPEN 27HC1R Pbidpx
  • Asus VG248QG
  • Gigabyte Aorus AD27QD
  • LG 27GK750F (AUSUMPM / BKRUMPN)

A FreeSync monitoroknak mindenképpen széles VRR üzemi tartománnyal kell rendelkezniük (2.4:1), valamint nem szabad pulzálniuk, villódzniuk, képhibákat produkálniuk, szellemképesedniük, illetve egyéb oda nem illő jelenséget sem produkálhatnak a teszt során. Ha a feltételeket teljesítik, nem csak AMD, de Nvidia videokártya mellett is használhatjuk őket az Adaptive Sync technológia előnyeinek kiaknázására, ami mindenképpen jó hír, hiszen ezeket a monitorokat jellemzően a költséghatékony megoldásra vágyó felhasználók vásárolják, akik egyáltalán nincsenek kevesen, így meglehetősen nagy piacról van szó. Mivel a FreeSync ráadásul olyan extra költséget sem jelent, mint a G-Sync modul, így a FreeSync támogatással ellátott monitorok olcsóbbak, sokka nagyobb választékban érhetőek el és funkcionalitás terén is gazdagabbak, mint G-Sync alapú riválisaik.

Galéria megnyitása
A 17 monitort tartalmazó lista hamarosan további 7 modellel bővülhet

Az Nvidia várhatóan tovább bővíti majd a G-Sync Compatible monitorok körét, úgyhogy a jelenleg még nem támogatott modelleknél van esély, hogy felkerüljenek a listára.

Aki azonban mostanában venne GeForce kártyát, vagy egy olyan monitoron gondolkozik, ami nincs a listán, nézze meg a Reddit felhasználói által készített dokumentumot. Már rengeteg monitorról jelentették a fórumozók, hogyan működnek és milyen körülmények között, úgyhogy érdemes átböngészni a listát.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap