Bezárt a Medal of Honor fejlesztője

A Danger Close végleg eltűnt a süllyesztőben, egykori munkatársai már máshol dolgoznak a cégcsoporton belül.

Bezárt a Medal of Honor fejlesztője

Nem meglepő, de az Electronic Arts hivatalosan is megerősítette, hogy a Medal of Honor-játékokat készítő Danger Close végleg bezárt. Ez nem azt jelenti, hogy az ott dolgozókat szélnek eresztették, azokat ugyanis becsatornázták például a DICE Los Angelesbe, vagy a kiadó más területeire.

Maga DICE LA egyébként, ami májusban alakult gyakorlatilag a Danger Close-vonalát viszi tovább, csak kicsit másként, önálló játékokat ugyanis egyelőre nem fog készíteni a csapat. A Battlefield 4, a Mirror's Edge és a Star Wars: Battlefront ugyanis Svédországban készül, az "igazi" DICE-nál, habár Patrick Söderlund, az EA Games vezére elmondta, pár veteránt azért áthoztak onnan, hogy segítse a Los Angeles-i csapat munkáját.

De mi lesz akkor a DICE LA feladata? Nos, a svéd DICE támogatása. Sönderlung szerint olyanokra kell gondolni, mint például kiegészítők, DLC-k gyártása, prémium szolgáltatások elkészítése, és hasonlók. A fejes elmondta, Stockholmban rengeteg a tehetség, aki játékokkal szeretne foglalkozni, de a DICE LA alapításával el tudták érni, hogy megtartsanak néhány helyi szakembert is, illetve toborozzanak a helyi tehetségek közül.

A Danger Close egyébként 1995-ben jött létre, mint DreamWorks Interactive, majd az Electronic Arts felvásárolta, később pedig összevonta a Command & Conquert is készítő Westwooddal, valamint az EA Pacific stúdióval 2003-ban. Az RTS-ekkel foglalkozó csapat tetemes része ekkor hagyta el a hajót.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward