Belépőszintű gamer alaplap az ECS-től

Az ECS egy új, játékosoknak szánt alaplapcsaládot hozott létre, amely az L337 GANK Drone nevet kapta, első tagja pedig egy belépőszintű, Z87-es lapkakészlet köré épített megoldás lesz.

Belépőszintű gamer alaplap az ECS-től

Az ECS egy új alaplapsorozatot hozott létre, amelyben kifejezetten játékosoknak szánt deszkák kaphatnak helyet a jövőben. Az L337 GRANK Drone sorozat első tagja a Z87H3-A3X típusjelzést kapta - ezt a modellt kifejezetten a belépőszintű megoldások piacára szánta a gyártó.

A Z87 Express lapkakészletet használó újdonság hatfázisú tápellátást kínál az adott LGA-1150-es processzor számára, legyen szó Pentium, Celeron, Core i3, i5 vagy i7-es sorozatú megoldásról. Memóriafoglalatokból négyet kapunk, amelyekben akár DDR3-3000 MHz-es tuningmemóriák is helyet kaphatnak, méghozzá akár 32 GB-nyi teljes kapacitásban is. A rendszer természetesen az XMP 1.2-es és az XMP 1.3-as szabványokkal egyaránt kompatibilis.

A bővítőhelyek között két darab PCI Express 3.0 x16-os, illetve négy darab PCI Express 2.0 x1-es slot sorakozik - előbbiekhez kétutas SLI és kétutas CrossFireX támogatás egyaránt jár. Kétkártyás üzemmódban természetesen mindkét PCI Express 3.0 x16-os slot x8-as sávszélességgel üzemel.

Az alaplapon hat darab SATA 6 Gbps-os port teljesít szolgálatot, természetesen RAID 0,1,5 és 10 támogatás kíséretében. Hab a tortán, hogy a hátlapon még egy eSATA 6 Gbps-os port is megbújik. USB 3.0-s portokból hatot kapunk: kettőt alaplapi kivezetés, négyet pedig hátlapi port formájában. Persze a fedélzeten USB 2.0-s portok is vannak, ezekből négy hátlapi port, négy pedig kivezetés formájában érhető el. Az USB portokhoz ESD védelem is jár.

A HD Audió vezérlő szerepét egy Realtek ALC1150-es megoldás tölti be, amely 9 audió csatornát és optikai audió kimenetet is kínál, Gigabites Ethernet vezérlőből pedig egy Intel I217-V típusú egységgel gazdálkodik, amihez WOL (Wake On Lan) támogatás is jár. A videó kimenetek között egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI port sorakozik.

Az új deszka az ECS EZ BIOS névre keresztelt UEFI alapú firmware-ét alkalmazza, amely könnyen kezelhető, remekül átlátható grafikus felhasználói kezelőfelületet biztosít. A tuningról az M.I.B. X szolgáltatás gondoskodik, amellyel akár Windows alól is módosíthatóak a különböző órajelek és feszültségek.

Az ECS új alaplapja hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward