Bejelentések és premierek a VGA-n

Batman: Arkham Asylum 2, Crackdown 2, Greenday: Rock Band, Medal of Honor, Spec Ops: The Line, Star Wars: The Force Unleashed 2, True Crime: Hong Kong, UFC 2010 és sok más a VGA 2009-en!

Bejelentések és premierek a VGA-n

December 13-án, vasárnap, magyar idő szerint hajnali 2 órakor átadták a videojátékok Oscarjának számító VGA díjakat. A rendezvényen nem kevesebb, mint 27 kategóriában osztottak ki elismeréseket, a nyertesek gyors áttekintése után pedig megnézzük az új játékbejelentéseket és premiereket is, hiszen ebből is volt néhány az este folyamán.

VGA 2009

Az este az Uncharted 2-ről szólt, Nathan Drake kalandjainak ugyanis három díjat is odaítélt a Video Game Awards szakmai zsűrije. Ez lett az idei év legjobb PS3-as címe, a legjobb grafikájú játéka, és – most tessék figyelni – az év játéka is. A legjobban várt termék címet szintén egy PS3-as játék, a God of War III vitte el, meglepőbb viszont, hogy az Xbox 360 kategória legjobbja nem egy Microsoft termék lett, hanem a Valve által készített Left 4 Dead 2. Az év PC játékának a Dragon Age: Vérvonalakat választották meg, a legjobb Wii játék a New Super Mario Bros lett, a legjobb akciójáték az Assassin's Creed 2, a legizgalmasabb multiplayer cím a Modern Warfare 2, a legjobb autós a Forza Motorsport 3, míg a legjobb sportjáték a UFC 2009: Undisputed. A végeredménnyel lehetne vitatkozni, az MW2-t például sokat támadták a kihajolás eltörlése, és a házi szerverek hiánya miatt, de úgy látszik, hogy a szakmán belül már megbocsátóbbak a kollégák. Az év zenei játéka a The Beatles: Rock Band, a legjobb független fejlesztés a Flower, a legkirályabb DLC pedig a Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony lett, a lista viszont még nem ért véget, a rendezvény hivatalos honlapján a többi kategóriát is meg lehet tekinteni, mely így Karácsony felé közeledve különösen fontos lehet, ha például ajándékot készülünk vásárolni, de nemsokára az iPonon is nyílik az Év játéka szavazás.

A díjátadón több játékbejelentés és leleplezés is történt. A következőkben sorra vesszük az összes fontos játékot, néhány mondatban összefoglaljuk, hogy mit is várhatunk tőlük, illetve megnézzük a leleplező trailereket is, úgyhogy érdemes tovább olvasni a cikket!

Batman: Arkham Asylum 2

A bőregér és a bohóc harca örök, a PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra bejelentett Batman: Arkham Asylum 2-ben pedig a háború nem máshol folytatódik, mint Gotham City belvárosában. A rabok kiszabadulnak az utcára, mindenhol kínt és szenvedést látni majd, a teljes káoszról pedig maga a Joker fog gondoskodni. A fejlesztéseket ezúttal is az év legjobb fejlesztőcsapatának választott Rocksteady Studios végzi, a megjelenésről viszont egyelőre nem sokat tudni.

 

Crackdown 2

Az Xbox 360 exkluzív Crackdown nagyot ütött 2007-ben, a Grand Theft Auto sorozat eredeti designere, David Jones, és csapata, a Realtime Worlds megmutatta, hogy van élet az utcai gengszterharcokon túl. Az úriember egy bűnözőkkel teli sci-fi világot álmodott a képernyőinkre, ám míg ő most az All Points Bulletin című MMORPG-n dolgozik, a csapatából kivált néhány fejlesztő a frissen toborzott Ruffian Games stúdiójában már hegeszti nekünk a folytatást. A Crackdown 2 ezúttal is a hatalmas robbanásokról, a puszta kézzel való autódobálásról, és a kegyetlen mészárlásról fog szólni. A legnagyobb érdekessége pedig, hogy többjátékos co-op mód is lesz benne, így a történetet akár csapatban is végigvihetjük majd. Megjelentés 2010-ben.

[bold]Deadliest Warrior: The Game

[/bold]

A Prince of Persia: Rival Swords-öt is jegyző Pipeworks Software játékot készít a Spike TV mini sorozatából. A Deadliest Warrior: The Game a két nagy asztali játékkonzolra fog megjelenni, a történet pedig a film jövő tavasszal érkező második évadját fogja bevezetni. A játék 2010-ben érkezik majd, XBLA és PSN letölthető tartalomként.

Green Day: Rock Band

A zenés játékok sikere a jelek szerint töretlen, mostanában viszont már nem a válogatások, hanem a zenekarokhoz köthető exkluzív részek futnak. A Guitar Hero: Metallica, a The Beatles: Rock Band és a GH: Van Halen után jövőre érkezik a Green Day: Rock Band, mely az amerikai punk-rock zenekar életútját hivatott majd bemutatni nekünk, karrierjük minden fordulópontjával együtt. A játék a szokásos recept szerint készül, lehet majd benne gitározni, dobolni és énekelni is, a helyszínek pedig a zenészek kedvenc stadionjai alapján lettek összeállítva.

Halo: Reach

A Bungie sikersorozatának legújabb része 2010 karácsonyán érkezik, és bár a játékot az idei E3-on már bejelentették, az első részletek csak most láttak napvilágot. A játékban egy George-052 kódnévre hallgató spártait kell majd alakítanunk, a különböző járgányok, úgy mint a Warthog vagy a Hornet helikopter pedig ismét kulcsfontosságúak lesznek a kampány során. Újdonság viszont, hogy lesz női harcos, és a páncélzatunk is több fejlesztéssel bővül majd, úgyhogy a Covenantoknak ezúttal is jól fel kell majd kötni a gatyájukat, ha ujjat akarnak húzni az emberekkel!

Medal of Honor

A pletykák igaznak bizonyultak, miszerint a Medal of Honor a második világháborút otthagyva a modern kori harcászat felé veszi az irányt. Az alcím nélkül érkező új epizódban ha minden igaz, akkor a Közel-Keletre kell majd utaznunk, a bevetések során pedig használhatunk majd mindenféle terepjárót, quadot, sőt még helikoptert is.

Spec Ops: The Line

Ahogy a korábbi hírek megjósolták, a 2K Games is előállt a saját háborús játékával. A Spec Ops sorozat PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra készülő legújabb része, a The Line a német Yager csapat stúdiójában készül, a sztori pedig egy posztapokaliptikus, háború sújtotta Dubaiba kalauzol majd el minket – a trailer tanúsága szerint brutális grafikai látvány mellett. A megjelenés valamikor 2010-re várható.

Star Wars: The Force Unleashed 2

Az Ultimate Sith Editionnel nem értek véget a The Force Unleashed kalandjai, a folytatásban pedig visszatér az első rész főszereplője, Starkiller is. A leleplező videó mélyen hallgat játék részleteiről, de azért mindenképpen érdemes megnézni, hiszen nagyon hangulatos lett!

Tron: Evolution

Az 1982-es Tron egy különleges, és eddig soha semmilyen formában nem ábrázolt világot mutatott be nekünk. Segítségével betekintést nyerhettünk a számítógép belsejében futó folyamatokba, jövő karácsonykor pedig mindezt újra átélhetjük - persze a legmodernebb animációs technikák mellett. Jön a Tron: Legacy mozifilm, illetve a Tron: Evolution játék, melyet tegnap lepleztek le a Video Game Awards keretein belül.

True Crime: Hong Kong

Los Angeles után Hong Kongba kalauzol el minket a legújabb True Crime játék. Bár a sorozat a GTA árnyékában sosem tudta igazán megvetni a lábát, az Activision bízik a sikerben, az új részben pedig nem csak a sokat vitatott irányítást, de a harcrendszert és a kaszkadőrmutatványokat is továbbfejlesztették.

UFC 2010: Undisputed

A ketrecharcosok világát bemutató UFC első része idén hatalmas siker volt, grafikailag felért a Fight Night sorozatig, és bár az EA már bejelentette a konkurenciának számító MMA-t, a sorozat készítői nem ijedtek meg, és leleplezték a folytatást. A játék ezúttal is PS3-ra és Xbox 360-ra fog megjelenni, az új rész viszont minden tekintetben szebb, jobb és brutálisabb lesz az elődjénél.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward