Befutott az Android márciusi biztonsági frissítése

Befutott az Android márciusi biztonsági frissítése

A Google ismét előrukkolt az Android operációs rendszer időszakos biztonsági csomagjával, ami a megszokott formában érkezik, vagyis a sebezhetőségek ellen kettő szintben nyújt védelmet, és vannak benne olyan újdonságok is, amik csak a Pixel eszközöket érintik. Az újítás először a Google Pixeleken (beleértve a Pixel C táblagépet is) és az Essential Phone PH-1-en érhető el, de más gyártók is átvehetik idővel.

Az aktuális biztonsági frissítésnek az eddigi mintára van egy 2019-03-01 és egy 2019-03-05 jelölésű része, az előbbi tartalmazza azokat a módosításokat, amik minden eszköznél hasznosak, ugyanis magát az Android rendszert érintik, az utóbbinál pedig már jellemzően különböző komponensekkel kapcsolatos javítások találhatóak. Bár a keretrendszert, a rendszert és a médiás részt érintően nem kevesebb mint 27 sebezhetőséget talált és foltozott be a Google ezúttal, ezek között szerencsére most kevés volt a kritikus szintű. Sajnos a biztonsági csomag másik részéről már nem mondható el ugyanez, ugyanis ott a 18 biztonsági résnek jelentős része már kritikus volt, és ezek túlnyomórészt a Qualcomm komponenseivel, vagy azokhoz közel álló megoldásokkal voltak kapcsolatosak. A keresőóriás elmondta, hogy nincsenek arra utaló jelek, hogy bármelyik sebezhetőséggel korábban bárki visszaélt volna.

A Pixelekkel kapcsolatos újításokból ötöt csempészett a mostani frissítésbe a Google. Ezekről azt kell tudni, hogy mindegyik kivétel nélkül a Pixel 3 és a Pixel 3 XL modellt érinti, más eszközöknél nem érdemes változásokra számítani. A frissítés telepítését követően ezeknél az eszközöknél javulhat az adattároló teljesítménye, gyorsabban indulhat el a kamera alkalmazása és reszponzívabbá válhat. Jobb lehet a Bluetooth modullal felépített vezeték nélküli kapcsolat megbízhatósága, és néhány videós alkalmazásban javulhat azoknak a multimédiás fájloknak a lejátszása, melyek titkosítással védettek. És kevésbé kell már attól tartani, hogy az OTA frissítés során valamilyen hiba történik, mert jobb lett a visszaállításra szolgáló eszköz működése.

Galéria megnyitása

Azt már megszokhattuk, hogy az Essential azonnal kiadja a biztonsági csomagot az egy szem okostelefonjára, az viszont már külön említést érdemel, hogy most a PH-1 modell is kapott egy extrát a frissítéssel. Megjelent a digitális jóléttel kapcsolatos felület a készülék beállításaiban. Ennek köszönhetően az emberek a korábbinál hatékonyabban tudják majd menedzselni az eszközhasználatukat, figyelemmel követhetik, hogy milyen alkalmazások használatával mennyi időt töltenek el, és akár korlátozásokat is felállíthatnak, ha annak szükségét látják.

A márciusi biztonsági frissítés nem nagy, 70 MB körüli méretet öltött, ezért letölthető akár mobilhálózaton keresztül, menet közben is – viszont az Android ebben az esetben figyelmezteti a felhasználót arra, hogy ennek esetleg extra költsége is lehet az adatforgalmi kerettől függően.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap