Befutott az Android május biztonsági csomagja

Befutott az Android május biztonsági csomagja

Nem múlhat el hónap anélkül, hogy a Google kiadna biztonsági javításokat az Android operációs rendszer számára, és most befutott a májusi frissítés. Ezúttal egy kisebb csomagról beszélhetünk, mert most a vállalat nem csempészett bele olyan javításokat, amik a Pixel készülékek hibáira jelentenek gyógyírt – és szerencsére a potenciális sebezhetőségek listája sem túl hosszú.

A korábbi frissítések mintájára a májusi biztonsági javításoknak is kettő szintje van, a 2019-05-01 jelölésű kiadásban az általános, androidos problémáknak a javításai találhatóak, a 2019-05-05 verzió pedig már konkrét komponensekkel kapcsolatos sebezhetőségek kiküszöbölésére szolgáló megoldásokat tartalmaz. Jó hír, hogy az általános javítások listája mindössze tíz bejegyzésből áll, ezek a rendszert, a keretrendszert és a médiás keretrendszert érintik. A frissítés második része olyan hibajavításokat vonultat fel, amik Nvidia, Broadcom és Qualcomm vagy Qualcomm kötődésű komponensekkel kapcsolatosak, és olyan eszközöknél lesz erre kiemelten szükség, amik az érintett hardveres elemeket tartalmazzák. A 2019-05-05 egy moderált, több magas és néhány kritikus gondot hárít el, összesen 20 javítás foglaltatik benne. A Google a javítások kapcsán kiemelte, hogy nincs tudomása arról, hogy illetéktelenek bármelyiket felfedezték volna, és visszaélést követtek volna el. (De volt olyan, ami lehethetőséget nyújtott volna az eszköz irányításának az átvételére.)

A Google a biztonsági frissítéseknél általában Pixel-specifikus javításokkal is szokott szolgálni, de ebben a hónapban ez elmaradt. Most csak általános biztonsági módosítások találhatóak a csomagban. Viszont érdekesség, hogy az Nvidiát érintő biztonsági javítás a Pixel C TrustZone részével kapcsolatos, szóval ennek elvileg csak az öreg tabletnél lesz jelentősége.

A májusi biztonsági frissítés minden Pixel eszközre elérhető, ideértve a Pixel okostelefonokon felül az imént említett Pixel C táblagépet is. És, ha már itt tartunk, akkor azt is meg kell jegyezni, hogy jó szokásához híven az Essential is azonnal megtette a szükséges lépéseket, és kiadta ezt az egyetlen mobiljára, az Essential Phone PH-1-re.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap