Bad Boys-Mindörökké rosszfiúk – Öregfiúk, szódával

Újra akcióba lendülnek, újra lecsapnak, be nem áll a szájuk, de ők is érzik, hogy a lendület kissé elfogyott.

Bad Boys-Mindörökké rosszfiúk – Öregfiúk, szódával

60 %
{{ average }} %
  • Nem való már nekem ez!
Szerzői értékelés
Szerző
60
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

1995 nem tegnap volt, és hogy ez a 25 év egészen pontosan mire elég, arról mindenki elgondolkodhat eddigi életét végignézve. Elindulhatunk a nosztalgia irányába, a mi lett volna ha felé is, de egyben biztosak lehetünk. Ha ugyanazt, ugyanúgy várjuk el magunktól vagy a világtól ekkora távlatban, akkor valószínűleg gond van. A Bad Boys első része jól működött, Smith és Lawrence duója, Bay rendezése megtalálta azt az összhangot, ami ha nem is filmművészeti remekművet, de szórakoztató, jól összerakott filmet jelentett. Vagy csak a nosztalgia beszél belőlünk?

A „régi jó dolgok” vonzónak tűnnek az idő múltával, de a két főszereplőnek is fontos lehet, hogy a régi sikereket visszahozza. Martin Lawrence úgy tűnt főként vígjátékokban találja meg önmagát, de a Nemzetbiztonság Rt. és a Gagyi Mami sorozat nem épp karrierje felívelésről tanúskodott. Will Smithnek keresett színész, de filmes sikerek tekintetében épp megakadni látszik ő is. A Gemini Man megbukott, a Bright középszerű lett, az Aladdin egynek jó, és kérdés ez a film mekkorát dob a színész megítélésén.

Galéria megnyitása

A rebootok (Szellemírtók, valaki?), sokkal későbbi folytatások, a harmadik részek általában nem sikerülnek túl jól, mert van bennük egy megfelelni akarás és egy görcsösség. Vagy folytatni kellene egy sikerszériát, vagy újra felkapaszkodni, ez pedig nem feltétlenül egyszerű. 2013-ban már hallani lehetett pletykákat, hogy jön egy új Bad Boys film, sőt akár kettő is. Aztán jó sokáig nem történt semmi, de 2020 abban a szerencsében részesült, hogy végül megszületett a Mindörökké rosszfiúk, a várva várt folytatás.

Galéria megnyitása

Már a trailerekből érezni lehet, hogy az akció és nosztalgia kettősére építették fel megálmodói a filmet. Adott a jól ismert zsaru páros, akik még egyszer, még utoljára, naaa gyere, ez lesz az utolsó, ígérem bevetésre indulnak, mert feltűnik a gonosz.

Egy olyan gonosz, akiről túl sokat nem tudunk meg, túl sok vizet nem zavar, de mégiscsak ad egy célt…vagy mit. Persze ő is a múltból bukkan fel, bosszúra szomjazik. De legyünk úriemberek, lépjünk túl ezen az apróságon és nézzük tovább a filmet.

Galéria megnyitása

A Bad Boys széria elengedhetetlen kulcseleme volt a civakodó, beszólogató, nagy bromance-ban levő duó akik között az eltérő karaktereik ellenére nagyon is jól működött a kémia. De szerencsére megvan a válasz arra is, hogy mindebből mi maradt mostanra.  Will Smith (Mike) az ajánlóban sokat emlegetett életközepi válsága azért kissé túlzás, Martin Lawrence (Marcus) pedig hiába van nyugdíjazás előtt álló öregúrnak beállítva, ez sem teljesen igaz, szerencsénkre. Igaz ugyan, hogy Mike még mindig a gyors autók megszállottja és az akcióhős figurától sem váltott át másra,

Marcus pedig inkább megúszni szeretné az egészet, mint golyózáporban és verekedésekben kockára tenni testi épségét. A már emlegetett kémia azonban megkopott. Az élénk szájkarate és egymás szívatása helyett olyan érzés a zsarupárost nézni, mint amikor egy jól összeszokott, megfáradt házaspárt látunk.

Megvannak a bejáratott dumák, reakciók, ismerik egymást töviről hegyire, de valahogy már ők is unják kicsit a dolgot. Meglepetésre viszont néha azért működik a recept és megcsillan valami a 90-es évek közepéből ott maradt örökségből.

Az akciójelenetek meglehetősen végletesek, vannak érdekes vágásokkal és megoldásokkal izgalmassá tett jelenetek és kreatív megoldások is, de egy ponton túl a hangos zene, a robbanások és a gyors vágások nem adnak már eleget és görcsös próbálkozásba fullad a dolog. Arra pedig végképp nincsen magyarázat, hogy a két karakter miért tölt el rengeteg időt egymás nélkül, ha egyszer együtt kell(ene) megmenteniük a „világot”. Külön utakon járnak? A jellemükből fakadóan más megoldást keresnek? Vagy a forgatókönyvíró azt mondta és kész? Mindenki döntse el. Végletes film lett a Bad Boys-Mindörökké rosszfiúk.

Galéria megnyitása

Van benne spiritusz, de nosztalgia újraélesztése helyett inkább felvillanásokra telik tőle. Van benne akció dögivel, egy kevés dráma, sok poén és szórakoztató a maga módján, de nem hozza vissza azt, ami elmúlt. Változott a világ, a főszereplőkkel együtt, és kicsit úgy érezhetjük magunkat, mint amikor a gyerek vagy tini korunkban istenített akcióhőst, filmet újra nézünk évtizedekkel később és azt próbáljuk összerakni, mi tetszett ebben akkor annyira?

Összefoglalás

Bad Boys-Mindörökké rosszfiúk – Öregfiúk, szódával

Bad Boys-Mindörökké rosszfiúk – Öregfiúk, szódával

Bad Boys-Mindörökké rosszfiúk – Öregfiúk, szódával
Szerzői értékelés
60
%
A rosszfiúk újra rosszak, a kocsijuk még mindig nagyon menő, csak közben kicsit elszállt az idő.
A nosztalgia faktor tekintetében erős lett a film és az akciójelenetek némelyike is kaphat elismerést…
…de a karakterek közötti kémia sajna megkopott és a történet kuszasága, az erőltetett pörgés könnyen felejthetővé teszi.
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap