Az SK Hynix megkezdi a HMB2E memórialapkák sorozatgyártását

A 16GB-os chipekben 8 darab 16 Gb-es lapka található, amelyek TSV-k segítségével kommunikálnak a tokozással, illetve az adott rendszerrel.

Az SK Hynix megkezdi a HMB2E memórialapkák sorozatgyártását

Az SK Hynix csapata egy nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett, ugyanis alig 10 hónappal azután, hogy elkészültek a HBM2E alapú DRAM lapkák fejlesztésével, máris megkezdték a termékek sorozatgyártását. A tavaly augusztusban bejelentett HBM2E memórialapkák komoly szerephez juthatnak a nem is oly távoli jövőben a piac több szegmensében, például az AI gyorsítók körében, a felsőkategóriás professzionális videokártyáknál, illetve az adatközpontokba szánt általános gyorsítókártyák esetében is.

Galéria megnyitásaAz új memórialapkák a HBM2-es megoldásokhoz képest több területen is előrelépést hoznak, ami vonzóvá teszi őket a partnerek számára. A lapkák nem csak nagyobb adatátviteli sávszélességet, de nagyobb kapacitást is jobb energiahatékonyságot biztosítanak, így optimális választásnak bizonyulhatnak a fentebb említett területek bármelyikén. A friss fejlesztés lelkét 8 darab 16 Gb-es lapka adja, amelyek TSV (Through-Silicon Via) kapcsolaton keresztül kommunikálnak a rendszerrel. Az egymásra rétegezett lapkákból egy 16 GB-os tokozásban összesen 8 darab található. Az egyes chipek 1024 I/O érintkezővel rendelkeznek, a chipek effektív órajele pedig 3,6 GHz. Előbbi adatok alapján egy-egy ilyen lapkával 3684,6 Gbps-os, vagyis 460,8 GB/s-os memória-sávszélesség érhető el.

Az SK Hynix új termékeinek sorozatgyártása éppen beindítás alatt áll, ahogy felfut a termelés, a partnerek megfelelő mennyiségben juthatnak hozzá a következő generációs termékeikhez szükséges HBM2E lapkákhoz. A gyártó szerint ezekből a chipekből több területen is lehet profitálni, például a tudományos kutatások terén, a klímaváltozással kapcsolatos szimulációknál, az orvostudományban, valamint az űr felfedezésére irányuló projektekben is. Arról egyelőre nem esett szó, hogy az új chipek pontosan mely termékek fedélzetén kaphatnak helyet, de az elkövetkező hónapok folyamán ez is kiderülhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap