Fapados RTX 2080 Ti-vel jelentkezik a Gigabyte

A cég legfrissebb videokártyája a jelek szerint némi tuninggal és a Founder's Edition modellekére hasonlító hűtéssel kerül a boltok polcaira.

Fapados RTX 2080 Ti-vel jelentkezik a Gigabyte

A Gigabyte gamer részlege, az Aorus egy új GeForce RTX 2080 Ti videokártyával rukkolt elő, ami ezúttal a Founder's Edition sorozatú modellekhez hasonló hűtést kapott (de valószínűleg csak nyomokban, ha a műanyag alá nézünk). A hűtő egyetlen radiális ventilátorral rendelkezik, ami felülről szívja be a friss levegőt, majd átpasszírozza azt a hőkamrás hűtőtömb lamellái között, a meleg légáramlat pedig a videokártya hátulján távozik. A hűtőtömb alapját egy rézből készített hőkamra adja, ami közvetlenül érintkezik a GPU-val, felette pedig réz lamellákból álló lamellák teljesítenek szolgálatot. A kompakt és hatékony hűtés minden melegedő komponensről gondoskodik, a ventilátor pedig strapabíró és remélhetőleg halk is – alapját dupla golyóscsapágyazás adja.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A nyomtatott áramköri lapon a szokásos TU102-es GPU-t látjuk viszont a szokásos konfigurációban: 4352 CUDA mag, 272 textúrázó, 88 renderelő, 68 RT mag és 544 Tensor mag. A referencia modellekkel ellentétben itt nem 1350 MHz-es alap- és 1545 MHz-es GPU Boost átlag-órajel van érvényben, hanem néhány MHz-cel magasabb. A tényleges magórajelet ugyan nem árulta el a gyártó, a GPU Boost átlag-órajelről azonban kiderült, hogy 1650 MHz-es átlag-értéket képvisel, azaz 105 MHz-es tuningra került sor. A GPU a szokásos 11 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriához kapcsolódik, amelynek effektív órajele 14 GHz, az adatsín szélessége pedig továbbra is 352-bit, ahogy eddig. A videó kimenetek között a szokásos 3 darab DisplayPort 1.4-es, 1 darab HDMI 2.0-s és 1 darab VirtualLink USB-C csatlakozót találunk. A tápellátásról két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül gondoskodhatunk, az ajánlott tápegység teljesítmény 750 W.

Az AORUS GeForce RTX™ 2080 Ti TURBO várhatóan az olcsóbb GeForce RTX 2080 Ti videokártyák közé sorol majd be, ahogy megjelenik, így ára valahol 420 és 440 ezer forint körül helyezkedhet majd el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap