Az Internet Explorer 11 és a régi Edge támogatása is hamarosan véget ér

Számos Microsoft 365 alkalmazásból távolítják el az Internet Explorer 11 támogatását, így érdemes lesz másik webböngésző után nézni, de az IE 11 továbbra is használható marad a weben, míg az Edge Legacy támogatása teljesen a végéhez ér jövőre.

Az Internet Explorer 11 és a régi Edge támogatása is hamarosan véget ér

A Microsoft évek óta biztosítja a kompatibilitást a Microsoft 365-ös alkalmazások és az Internet Explorer 11-es verziója között, ám a friss döntés értelmében úgy tűnik, a régi webböngésző támogatását hamarosan kivezetik. A forgatókönyv alapján az első olyan Microsoft alkalmazás, amely elveszíti az Internet Explorer 11 támogatását, a Teams lesz, amely már csak 2020. november 30-ig használható ezzel a webböngészővel. 2021. augusztus 17-én, vagyis az eredeti bejelentést követő egy év leteltével a többi Microsoft 365 alkalmazás sem támogatja majd az Internet Explorer legutolsó változatát.

Hogy ez mit jelent majd a gyakorlatban? Előfordulhat, hogy az alkalmazások többé-kevésbé továbbra is működni fognak a régi webböngészővel, ám teljesítménycsökkenésre, illetve bizonyos funkciók hibás működésére is számítani kell onnantól kezdve, valamint néhány szolgáltatás és funkció egyszerűen megszűnhet működni. Ezzel a döntéssel a Microsoft a jelek szerint az új Edge felé szeretné terelgetni a felhasználókat, ami igazából érthető is.

Galéria megnyitása

Azt viszont fontos kiemelni, hogy az Internet Explorer 11 ezzel egy időben nem kerül kivezetésre a piacról, vagyis a Microsoft 365 alkalmazásokon kívül továbbra is használható marad a többi, kifejezetten ezt a böngészőt igénylő webes alkalmazással, ami egyes üzleti felhasználók és üzleti rendszerek számára kulcsfontosságú lehet hosszabb távon, hiszen még mindig sok olyan alkalmazás van, amelyek ehhez a böngészőhöz lettek optimalizálva. Ez a felhasználói kör a Microsoft Edge webböngésző IE 11 kompatibilis üzemmódját is használhatja majd, ami szintén nagy segítség lehet.

Ide kapcsolódik, hogy a Microsoft a régi Edge webböngésző sorsával kapcsolatban is közölt egy döntést, amelynek értelmében az eredeti Edge, ami Microsoft Edge Legacy néven fut, már csak 2021. március 9-ig kap támogatást a vállalattól, ezt követően nem érkezik hozzá több frissítés, még biztonsági frissítések sem. Éppen ezért érdemes lesz a Chromium alapú verzióra váltani, de alternatív módon a konkurens webböngészők közül is lehet válogatni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap