Az Intel változtat apró asztali számítógépének hűtésén

A változtatás csak a NUC (Next Unit of Computing) Celeron 847-es processzorral szerelt kiadását érinti, ami kevésbé népszerű a vásárlók körében.

Az Intel változtat apró asztali számítógépének hűtésén

Az Intel Next Unit of Computing névre hallgató apró asztali számítógépe az első tesztek szerint hűtési problémákkal küzdött: a WiFi-vel és Thunderbolt porttal rendelkező DC3217BY kiadás huzamosabb ideig tartó, vezeték nélküli hálózaton keresztül történő másolgatás után túlmelegszik. A túlmelegedést az okozza, hogy a WiFi adapter terhelés hatására felforrósodik és az általa termelt hőt az alatta szorosan elhelyezett mSATA SSD-nek is átadja, ami a hő következtében hibázni kezd.

Ezt a hibát az Intel egy friss BIOS segítségével már orvosolta: a javítás gyakorlatilag abból állt, hogy a cég szoftvermérnökei módosították a processzorhűtő ventilátor működési karakterisztikáját, így az üresjáratban is magasabb fordulatszámon pörög, ezáltal a komponensek számára már megfelelő a ház szellőzése, viszont az üzemi zajszint cserébe a korábbinál némileg magasabb lett.

Balra a régi, jobbra az új alsó borítás látható
Balra a régi, jobbra az új alsó borítás látható

A gyártó most egy termékváltozási értesítő keretén belül (PCN 112432-00) arról adott tájékoztatást, hogy a DCCP847DY típusjelzéssel ellátott, Intel Celeron 847-es processzorra támaszkodó konfiguráció esetében ugyancsak jelentkező hiba miatt változtatást eszközöl a szóban forgó termék hűtésében. Ennek értelmében ez az abszolút belépőszintet megcélzó NUC konfiguráció egy 9,5 milliméter vastag rugalmas hűtőpadot kap, ami az mSATA SSD felülete és az alumínium számítógépház alja között teremt kapcsolatot, így az mSATA SSD hűtése megoldottá válik, hiszen a termelődő hőt átadhatja a számítógépház aljának.

A DCCP847DY típusjelzésű NUC konfiguráció augusztus elsejétől módosított hűtéssel érkezikk, a már megvásárolt termékek esetében pedig garanciális ügyintézés keretében kaphat gyógyírt az adott vásárló a termék melegedésével kapcsolatos problémájára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward