Az Intel reagált a Pentium G4560-as pletykákra

Az Intel szerint a slágerprocesszorból a kereslet hullámzása miatt alakult ki kisebb hiány.

Az Intel reagált a Pentium G4560-as pletykákra

Tegnap röppent fel a hír, miszerint az Intel mesterségesen korlátozza a remek ár/teljesítmény arányáról ismert Pentium G4560-as processzor elérhetőségét annak érdekében, hogy a vásárlókat inkább a drágább Core i3-7100 felé terelgesse. Egyes források egyenesen azt állították, a Pentium G4560 hamarosan el is tűnhet a süllyesztőben, hiszen az Intel nem nézi jó szemmel, hogy előnyben részesítik a Core i3-7100-zal szemben, ami így kevésbé jól fogy.

Bár nem szokása, az Intel reagált a pletykákra, de csak eléggé szűkszavúan. A lényeg, hogy a Pentium G4560 továbbra is elérhető marad kereskedelmi forgalomban, nincs terv arra nézve, hogy kivezessék a piacról. A válasz szerint a jelenleg tapasztalható hiány átmeneti, csak a hullámzó kereslet okozza, nincs benne semmi különleges – mesterségesen gerjesztett hiányról pedig az Intel szerint szó nincs.

Galéria megnyitásaA fenti magyarázatot egy picit átgondolva könnyen lehet, hogy a Pentium G4560 is az éppen tomboló kriptovaluta-láz miatt fogy jobban, mint ahogy azt korábban megszokhattuk, hiszen a speciális „bányász alaplapokba” LGA-1151-es tokozású processzor kell. A Pentium G4560 kiváló választás lehet erre a célra, hiszen minimális befektetést jelent – főleg a videokártyákhoz képest – mégis tökéletesen megfelel a feladatra, így a kriptovaluta bányászok részéről logikus döntésnek tűnik, hogy ezt a modellt vásárolják.

Az átmeneti hiány természetesen ebben az esetben is áremelkedést okozott, csak úgy, ahogy azt a NAND Flash memóriachipek, a memóriamodulok és újabban a videokártyák piacán már tapasztalhattuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward