Shop menü

AZ ÉRKEZŐ INTEL NUC EXTREME 13 AKÁR HÁROMSLOTOS VIDEOKÁRTYÁT IS FOGADHAT

Az Intel megvillantotta az új konfigurációt, de arra azért vigyáztak, hogy ne mondjanak el mindent vele kapcsolatban...
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az érkező Intel NUC Extreme 13 akár háromslotos videokártyát is fogadhat

A NUC 13 Extreme érkezésére már nyár óta számítunk, akkor röppentek fel az első pletykák az új konfigurációval kapcsolatban. Az Intel nemrégiben, a TwitchCon alkalmával végre teljes valójában is megmutatta, hogyan néz majd ki az újdonság, illetve milyen felépítéssel rendelkezhet. A videó alapján úgy tűnik, ez lesz az eddigi legnagyobb NUC konfiguráció, amely 13,9 literes űrtartalmú házban foglal helyet, vagyis sok-sok Mini-ITX formátumú háznál nagyobb lesz, cserébe viszont akár egy háromslotos videokártya is elférhet benne.

Galéria megnyitása

Aki persze arra számítana, hogy a NUC 13 Extreme fedélzetén egy GeForce RTX 4090-es videokártya is elfér majd, csalódni fog, ugyanis a limit nagyjából a GeForce RTX 3080 környékén lesz – talán a GeForce RTX 4080-as sorozat tagjai is elférhetnek még. Az új rendszer némileg változott ahhoz képest, amit a korábbi szivárgások alkalmával látni lehetett, ez főként a Compute Module-ra vonatkozik.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Az Intel illetékesei megerősítették, hogy a NUC 13 Extreme többféle processzorral is elérhető lesz, akár még egy teljes értékű Core i9K processzor is helyet kaphat a fedélzetén, igaz, azt nem részletezték, pontosan melyik modellre gondolnak (13900K vagy 13900KS).

Galéria megnyitása

A hűtést komoly optimalizációnak vetették alá, amelynek része egy speciális, blower rendszerben működő légkeverő, vagyis segítségével kifelé távozik a házból származó levegő, miután a GPU hűtőlamellái között átfújta a ventilátor. A speciális hűtéssel ellátott Compute Module méretét tekintve nagyjából akkora lesz, mint egy normál videokártya.

Galéria megnyitása

Szerelhetőség szempontjából nem lesz túl ideális a NUC 13 Extreme, ugyanis rengeteg komponensből áll, amelyeket el kell távolítani, ha a belsejéhez hozzá szeretnénk férni. Ráadásul a Compute Module behelyezése csak bizonyos szögben történhet, ellenkező esetben nem fér majd be a házba, a videokártya beszerelése viszont a jelek szerint egyszerű és fájdalommentes procedúrának ígérkezik. A bemutató ezen a videón tekinthető meg, nagyjából 4 óra 7 perc 45 másodpercnél kezdődik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére