Az érem másik oldala: Win7 - megugró PC-eladások

Bár netes jelenlét szempontjából a Mac-ek erősödtek a Win7 érkezését követően, ezzel együtt azonban - Ballmer várakozásainak megfelelően - a PC-eladások száma is igen jelentősen megugrott - mutatott rá Katheryn Huberty, a Morgan Stanley elemzője.

Az érem másik oldala: Win7 - megugró PC-eladások

Bár netes jelenlét szempontjából a Mac-ek erősödtek a Win7 érkezését követően, ezzel együtt azonban (Ballmer várakozásainak megfelelően) a PC-eladások száma is igen jelentősen megugrott - mutatott rá Katheryn Huberty, a Morgan Stanley elemzője.

Mint mondta, csak az emúlt hét során kerek 40%-kal több PC került eladásra, mint tavaly ugyanekkor. Ez persze részben annak tudható be, hogy nagyjából két héttel a Win7 érkezése előttől kezdve már igen sokan döntöttek úgy, hogy "most már megvárják" a Win7-et - ebben az időszakban ugyanis összesen 31%-kal csökkentek az eladások (a tavalyihoz képest), szemben az ezt az időszakot megelőző hetek közel 19%-os növekedésével.

Hozzátette még azt is, hogy a forgalmazók is pontosan erre számítottak, ezért már jó előre megszabadultak a Vista-alapú rendszereiktől és felkészültek a Win7-rohamra - és a jelek szerint jól is tették, mivel az idevágó adatok tanúsága szerint az árukészletük máris jóval az ilyenkor szokásos átlagszint alá esett vissza - szemben a szeptember elei átlagon felüli telítettséggel.

PC-eladások terén tehát egyelőre örülhet az MS, ám arra már Huberty sem vállalkozott, hogy megtippelje, vajon ez egy tartósabb trend kezdete-e, vagy csak egy ideiglenes fellángolás, ami azon nyomban le is lohad újra, amint mindazok megvették az új gépüket, akik kimondottan a Win7-re vártak már jó ideje. Ballmer ugyanakkor meglehetősen biztos benne, hogy ez utóbbi verzióról van szó: szerinte ez nem lesz egy hosszú életű dolog, és a legtöbben egyszerűen akkor vesznek majd új gépet, amikor elérkezettnek látják az idejét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward