Az eredeti film történetét követi majd a A texasi láncfűrészes mészárlás rebootja

A folytatásokat gyakorlatilag figyelmen kívül hagyják a készítők, ami jó hír lehet.

Az eredeti film történetét követi majd a A texasi láncfűrészes mészárlás rebootja

Tobe Hooper rendező filmje, A texasi láncfűrészes mészárlás még 1974-ben került a mozikba, és mondhatni egészen felkavaró élményt jelentett sokak számára. Bőrpofa a világ egyik legikonikusabb horrorfilm főgonoszává vált, még annak ellenére is, hogy a film megjelenésekor nem volt éppen egyszerű a helyzet: a brutalitása miatt számos országban betiltották, és több mozi is levette a műsorról, miután a közönség panaszkodni kezdett.

Ez azonban valójában csak jót tett a filmnek, aminek a sikerét semmi és senki nem tudta megakadályozni. Ma már A texasi láncfűrészes mészárlás egy kulthorror, amiben feltűntek a szeletelős filmek azon ismérvei, melyeket a mai napig is használnak a horrorfilmeket készítő rendezők. 

A Legendary Entertainment még 2018-ban vásárolta meg A texasi láncfűrészes mészárlás tulajdonjogait, és bejelentették, hogy a terveik között szerepel egy reboot elkészítése, és talán még egy tévésorozat is. A film forgatása el is kezdődött, de nem ment könnyen: az első héten például kirúgták a rendezőpárost, és a helyükre David Blue Garcia érkezett, aki korábban leginkább operatőrként tevékenykedett.

Kiderült az is, hogy az új film érdekesen közelíti meg az eredetit.

Galéria megnyitása

Habár egy rebootról van szó, valójában nem az első filmet forgatják újra, hanem azt folytatják majd egyenes ágon, figyelmen kívül hagyva a korábban készült folytatásokat. Mert egyébként A texasi láncfűrészes mészárlás egészen komoly mennyiségű, hét folytatást ért meg, melyből a második elkészítésére még visszatért Tobe Hooper, azonban már ez is megosztotta a közönséget és a kritikusokat (később aztán mégis kultstátuszba lépett), a többi film viszont már inkább csak rombolta a franchise-t, mintsem építette volna.

Éppen ezért döntött úgy a Legendary Entertainment, hogy ezeket talán jobb lenne figyelmen kívül hagyni, és ott folytatni a történetet, ahol az eredeti, 1974-es film abba maradt.

Ezzel sincs még egyszerű dolga a stúdiónak, hiszen valahogy ki kell találniuk, miként lehet egy teljesen új generációnak bemutatni az ikonikus Bőrpofát úgy, hogy a régi rajongóknak se legyen csalódás a végeredmény. Mindenesetre az utóbbi időkben láttunk már hasonló próbálkozásokat, amik végül jól sültek el, például a Halloween "rebootja", ami szintén ignorálta az addigi folytatásokat, azonban a történetet már a modern időkben folytatta.

A texasi láncfűrészes mészárlás új részéről egyelőre egyetlen anyag látott napvilágot, méghozzá a fentebb elhelyezett poszter, amin Bőrpofa látható művészi kivitelezésben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap