Érkeznek az első Micron SSD-k, amik házon belül fejlesztett vezérlőt kaptak

Az új SSD kártyák első körben az OEM piacot hódítják meg, de később konzumer változatok is készülhetnek belőlük.

Érkeznek az első Micron SSD-k, amik házon belül fejlesztett vezérlőt kaptak

A Micron egy különleges SSD sorozatot mutatott be, amelynek tagjai elsőként kapták meg a vállalat házon belül tervezett vezérlőjét. Eddig a Micron többnyire harmadik felek által készített vezérlőket használt, amelyek a Silicon Motion, a Marvell, vagy éppen a Microsemi műhelyéből érkeztek, ám végre beérett az a 2015-ös akvizíció is, amelynek keretén belül megszerezte a Micron a Tidal Systems-et, és így házon belül is ki tudja fejleszteni a piac igényeinek megfelelő SSD vezérlőket.

A Micron 2200-as sorozatú SSD-in található vezérlővel kapcsolatban sajnos nem osztott meg technikai részleteket a gyártó, azt viszont elárulta, hogy a lapkához 64-rétegű 3D TLC NAND Flash chipek kapcsolódnak. Az M.2-2280-as formátumú SSD kártyák egyoldalas kivitelben érkeznek, vagyis csak egyik oldalukon találhatóak különböző komponensek, csatolóként pedig PCI Express 3.0 x4-es felületet és NVMe protokollt használnak. Adattároló kapacitás terén 256 GB-tól egészen 1 TB-ig terjed a kínálat, a sebesség viszont nem olyan acélos, mint a rivális termékeké, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül.

Galéria megnyitása

Ennél egy fokkal talán nagyobb probléma, hogy az új SSD kártyák strapabíróság terén sem alkotnak kiemelkedőt, hiszen adattároló kapacitástól függően 75 TBW-től 300 TBW-ig terjednek az értékek. Az új SSD kártyák elsősorban az OEM szegmensben tűnhetnek majd fel, ahol komplett konfigurációk részeként értékesíthetik őket a partnerek. Később persze a klienspiacon is feltűnhetnek a Micron 2200 alapú termékek, amelyek Crucial márkanév alatt érkezhetnek, remélhetőleg néhány apróbb változtatással karöltve – például nagyobb strapabírósággal, hiszen a fenti szintnél a Crucial MX500-as sorozatú SATA SSD-i is többet tudnak. Később aztán a 64-rétegű 3D NAND Flash lapkákat modernebb, 96-rétegű megoldásokra cserélheti a vállalat, így újabb termékeket dobhat piacra.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Micron 2200-as sorozatának kereskedelmi forgalomba szánt változata mikor érkezik, így a termékek várható ajánlott végfelhasználói árait is homály fedi.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap