Az ASUS a GTX 1070-esből is készített "fapados" kiadást

A GeForce GTX 1070 Turbo gyakorlatilag ugyanazt a koncepciót követi, mint GTX 1080-as társa.

Az ASUS a GTX 1070-esből is készített "fapados" kiadást

Az ASUS nemrégiben mutatott be egy új, költséghatékony GeForce GTX 1080-as videokártyát, amely a GeForce GTX 1080 Turbo nevet viselte, most pedig a GeForce GTX 1070-es modellből is készült egy hasonló példány, amely várhatóan az olcsóbb megoldások táborát erősíti majd, azaz ára a 379 dolláros szint környékén mozoghat.

A GeForce GTX 1070 Turbo alapvető koncepció tekintetében a nagytestvér által frissen kitaposott ösvényt követi: az új videokártya egyedi nyomtatott áramköri lap köré épül, amelyre egy referencia stílusú, egyetlen ventilátorral ellátott hűtés került. A hűtőventilátor dupla golyóscsapágyazást kapott, így strapabíróbb a siklócsapágyas megoldásoknál, a termelődő hőt pedig a számítógépházon kívülre fújja.

Az egyedi PCB fedélzetén a szokásos egy helyett rögtön két darab HDMI videó kimenet kapott helyet, így egy VR headset és egy HDMI portra csatlakozó monitor egyidejű kiszolgálására is van mód – rajtuk kívül egy Dual-Link DVI és két DisplayPort csatlakozó is szerepel a kínálatban. A nyolctűs PCIe tápcsatlakozóval ellátott újdonság ezzel együtt négytűs ventilátor csatlakozót is kapott, így a rendszerhűtés teljesítménye a GPU terhelésének megfelelően alakítható – számítógépházba integrált PWM hubbal akár az összes rendszerhűtő ventilátor fordulatszáma közös nevezőre hozható. További extra, hogy az oldalt elhelyezett ASUS logó mögött ledes világítást alakítottak ki, igaz, a költséghatékony jelleg miatt ezúttal nem RGB LED alapú a háttérvilágítás – viszont a logó igény és szükség szerint cserélhető.

Órajelek terén semmi extra nem várható, de igazából nem is szükséges: a GP104-es GPU a referencia értékeknek megfelelően 1506 MHz-es alap- és 1683 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelen dolgozik, a 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória pedig 8 GHz-es effektív órajelen ketyeg. Az említett órajelek természetesen igény szerint emelhetőek, hála a mellékelt tuning szoftvernek, ami egyben a videokártya üzemi paramétereinek monitorozására is szolgál.

Az ASUS GeForce GTX 1070 Turbo várhatóan hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban még nem derült ki, hogy az újdonság pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward