Az ASMedia továbbra is készíthet AMD lapkakészleteket?

Az X570-es lapkakészletet az AMD házon belül fejleszti, a többi újdonságot azonban az ASMedia fejlesztheti és gyárthatja.

Az ASMedia továbbra is készíthet AMD lapkakészleteket?

Az AMD harmadik generációs ZEN asztali processzorai még idén megjelennek kereskedelmi forgalomban, méghozzá az év közepén, és nem jönnek egyedül, ugyanis 500-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapok is készülnek hozzájuk. A 300-as és 400-as sorozatú lapkakészletek gyártásában és fejlesztésében közreműködött az ASMedia, ami egyebek mellett PCI-SIG, USB-IF, SATA-IO és NVM-Express tagsággal és tanúsítványokkal egyaránt rendelkezik, valamint a különböző kiegészítő vezérlők fejlesztésében is otthonosan mozog. Korábban úgy tűnt, hogy a „Chimera” sebezhetőség miatt, ami a 300-as és 400-as sorozatú lapkakészleteket érintette, nem készíthet több lapkakészletet a vállalat az AMD számára, ám a friss információk szerint mégsem váltja le teljesen az AMD.

Galéria megnyitása Az X570-es lapkakészletet már az AMD fejleszti? Ugyan a felsőkategóriás X570-es lapkakészlet a hírek szerint az AMD műhelyében, házon belül készül, az alsóbb szinteken helyet foglaló újdonságokat az ASMedia tervezheti – ez a B550-es és az A520-as jelentheti, amennyiben a nevezéktan nem változik. Az 500-as sorozatú lapkakészletek a pletykák alapján erősített biztonsággal érkeznek, valamint PCI-Express Gen 4.0 tanúsítvánnyal is rendelkeznek majd. Ez a jelek szerint csak annyit jelent, hogy a processzor és a lapkakészlet között PCI Express 4.0 x4-es csatoló teremt kapcsolatot, azaz a korábbihoz képest duplázódik az elérhető effektív adatátviteli sávszélesség. Az kérdéses, hogy a lapkakészlet által biztosított sávok is átállnak-e PCI Express 4.0-s szabványra – mivel a jelenlegi megoldások még mindig csak PCI Express 2.0-s sávokat kínálnak, így ezen a téren mindenképpen üdvözlendő lenne a fejlesztés.

Az aktuális információk alapján úgy tűnik, hogy év végéig csak egy lapkakészlet, az AMD által fejlesztett X570 kerül forgalomba, az ASMedia által fejlesztett 500-as sorozatú megoldások ugyanis majd csak az év vége felé jelenhetnek meg.

Ez persze nem feltétlenül probléma, hiszen a harmadik generációs ZEN processzorok is Socket AM4-es processzorfoglalatba illeszkednek majd, és UEFI frissítéssel működni fognak a mostani lapokban is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap