Az Amazonnal köthetett megállapodást a Crytek

Iparági bennfentesek szerint az Amazonnal kötött megállapodás segített túlélni a Cryteknek.

Az Amazonnal köthetett megállapodást a Crytek

Pár hete írtunk arról, hogy egy nagyobb licenszerződés segített a Cryteknek túlélni a cég tavalyi nagy pénzügyi krízisét. Akkor még nem tudtuk miről lehet szó, most azonban belsős források azt szivárogtatták ki, hogy valószínűleg az Amazon lehet a titokzatos partner.

A forrás szerint az Amazon és a Crytek között egy CryEngine-nel kapcsolatos üzlet jött létre, melynek értelmében az Amazon erre a motorra alapozva készítené el saját technológiáját további játékok fejlesztéséhez. Úgy tűnik, hogy a teljes üzlet valahol 50-70 millió dollárnál állt meg, ami így hozzásegítette a Cryteket a túléléshez.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy az Amazon nagyon komolyan veszi a játékfejlesztést. A cég pár hete jelentette be hivatalosan is az Amazon Game Studios létrejöttét, melyet két iparági veterán, a Portalt készítő Kim Swift, és a Far Cry 2 vezető tervezője, Clint Hocking vezet. Az Amazon továbbá még tavaly felvásárolta a Double Helix stúdiót, aki legutóbb éppen a Microsoft számára készítette el az új Killer Instinct-játékot, valamint piacra dobta a FireTV-t, ami egy játékok futtatására is alkalmas mikrokonzol.

Az tehát egyértelműnek tűnik, hogy az Amazon nagyon készül valamire, de hogy pontosan mire, az egyelőre kérdés. A FireTV nem vált olyan népszerűvé, mint azt a cég remélte, és eleve kérdéses, hogy egy viszonylag gyenge, alapvetően androidos operációs rendszert futtató kütyühöz miért lenne szükség a CryEngine-re. Lehet, hogy egy nagyobb dobást tervez a cég?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward