Automatikusan feliratozza az élő videókat a Facebook

Automatikusan feliratozza az élő videókat a Facebook

A Facebook folyamatosan azon van, hogy videós fronton erősítsen, és a vállalat eléggé szépen növekvő felhasználói táborral rendelkezik, szóval mondhatni, hogy ez beválni látszik. És úgy gondolják a fejlesztők, hogy ez eléggé jelentős mértékben köszönhető annak, hogy fejlett feliratozási funkcióval szolgál az oldal.

A cég számára kiemelkedően fontos, hogy a nyelvi akadályokat leküzdje, ugyanis úgy vélik, hogy ezáltal szélesebb közönséget tudnak elérni a különböző feltöltések, és többen választják így a Facebookot a videók megosztásához. A vállalat már hosszú ideje támogatja a feliratozást, és arra is lehetőséget nyújt, hogy automatikusan hozzon létre a szolgáltatás feliratot tucatnyinál több nyelven.

A feltett videók feliratozása aránylag jól működik már, az viszont mostanáig nem volt megoldott, hogy az élő bejelentkezések alatt is legyen felirat. Ez ugyanis már nem egy egyszerű feladat. Viszont a Facebook szakemberei most már azon vannak, hogy ezt is kivitelezzék, és korlátozott nyelvtámogatás mellett már működik is a dolog. Ennek köszönhetően a valós időben történő hírbejelentéseket és más egyéb tartalmakat is lehet majd követni olyan nyelveken, amiket a felhasználó nem beszél.

Galéria megnyitása

Annak érdekében, hogy ez működhessen, a Facebook jelentősen optimalizálta az automatikusan üzemelő beszédfelismerő rendszerét, ami mesterséges intelligenciával támogatott. A fejlesztéseknek köszönhetően ez a rendszer most már kiváló dinamikával képes üzemelni, és konzisztensen javul, tanul. Képes önállóan alkalmazkodni a beszédfelismerője az új szavakhoz, így például a „COVID” szót a folyamatos ismétlések hatására már magától helyesen tudja kezelni.

A Facebook úgy véli, hogy az ilyen gondterhes időkben ez jó szolgálatot tehet a kormány számára is, mert a legfrissebb információkat közlő videókat több ember tudja majd azonnal megérteni. És egyébként is jól jöhet ez, hiszen napjainkban a megnövekedett otthon töltött idő miatt az emberek többet videóznak, és ezt a Facebook forgalmán is jól lehet látni. Továbbá azt is megemlítette a cég, hogy a hallás károsultak számára is szeretnék ezáltal megkönnyíteni az életet.

Az élő videók esetében használható feliratozás egyelőre még nem megy minden egyébként támogatott nyelven. Ezt pillanatnyilag 6 nyelven lehet kipróbálni. Használható angolul, spanyolul, portugálul, olaszul, németül és franciául is. Azt a Facebook nem vetítette előre, hogy a nyelvtámogatás miként fog bővülni, de idővel biztosan több nyelvet lesz képes beszélni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap