Augusztus közepéig csak referencia RX 5700-asokat kapunk?

A legfrissebb pletykák alapján ez a helyzet, hivatalos állásfoglalás azonban még nem érkezett.

Augusztus közepéig csak referencia RX 5700-asokat kapunk?

Az AMD még a Computex 2019 alkalmával mutatta meg, milyen videokártyákat dob piacra július 7-én, ám arról akkoriban nem igazán esett szó, hogy az egyedi hűtéssel és/vagy tuninggal büszkélkedő példányok pontosan mikor kerülnek forgalomba. A pletykák alapján sejthető volt, hogy néhány hetet mindenképpen várni kell az egyedi modellek érkezésére, ám most egy picivel konkrétabb információ is érkezett.

A Fuzdzilla munkatársai az iparági forrásaikat megkérdezve arra a konklúzióra jutottak, hogy az egyedi felépítéssel és/vagy megemelt órajelekkel ellátott modellek augusztus közepe előtt szinte teljesen biztosan nem érkeznek meg, de augusztus közepén is csak akkor válnak elérhetővé, ha „minden jól megy”. Hogy itt most gyártókapacitással kapcsolatos problémák állnak-e a háttérben, illetve egyébről van-e szó, azt nem részletezték a források.

Galéria megnyitása Így épül fel egy Radeon RX 5700 XT Egyszóval július 7-én csak a referencia modellek jelennek meg, ahogy arra számítani lehetett, ám a jelek szerint ezekben is lesz némi tuningpotenciál, hála a minőségi komponensek használatának, illetve a hétfázisú tápellátásnak.

Az új videokártyákra egyventilátoros hűtés kerül, ami radiális ventilátorral, hőkamrával, valamint egy speciális, akusztikailag és áramlástanilag optimalizált hűtőtömbbel rendelkezik.

A hűtés fölé egy alumíniumötvözetből készített borítás kerül, valamint a hátlapi hűtőlemezt sem spórolják majd le. A GPU és a hűtőtömb talpazata közé grafit alapú paszta kerül, amelynek kiválasztását gondos válogatás előzte meg.

A GeForce RTX 2070 ellen érkező Radeon RX 5700 XT várhatóan 449 dollárba kerül, míg a GeForce RTX 2060 ellen harcoló Radeon RX 5700 ára 379 dollár lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap