Átütemezik a Mobil Világkongresszust a koronavírus miatt

A tradicionálisan februári eseményre 2021-ben már egészen más időpontban fog sor kerülni.

Átütemezik a Mobil Világkongresszust a koronavírus miatt

Az idei évben az MWC volt az első olyan nagyobb globális esemény, ami elmaradt a koronavírus-járvány okán, miután a CES januárban még gond nélkül le lett zavarva. Sokak szerint már a CES is jelentősen segíthette a pandémia kirobbanását, éppen ezért most már mindenki nagyon elővigyázatosan kezeli az ilyen eseményeket.

A jelenlegi helyzet fényében azt szinte biztosan ki lehet jelenteni, hogy az idei évben már nem lesznek megtartva nagyobb sajtóbemutatók élő közönség előtt, és a Mobil Világkongresszus szervezői a jelek szerint úgy látják, hogy februárra sem lesz megfelelő a helyzet. Éppen ezért már most úgy döntöttek, hogy nem a megszokott időpontban próbálják megrendezni a nemzetközi eseményt, hanem nyárra tolják azt át.

Galéria megnyitása

A Barcelonában megrendezésre kerülő MWC 2021 június 28. és július 1. között lesz. Ekkor vonulhatnak majd fel a katalán városban a világ különböző részeiről érkező gyártók, hogy bemutassák a legfrissebb fejlesztéseiket. A Mobil Világkongresszus ebben az ágazatban mindig az egyik legfontosabb eseménye az évnek, és a szervezők szeretnék, ha ez így is maradna, pandémia ide vagy oda.

A GSM Association abban nem gondolkodik egyelőre, hogy a következő MWC is elmaradjon, most nagyon úgy fest, hogy ezt az eseményt már mindenképpen szeretné megtartani. Hogy miként kerülhet majd sor jövő nyáron egy globális rendezvényre? Nos, ezt egyelőre talán a legprofibb látók sem tudnák megmondani, mivel hétről-hétre rengeteget változik a járványhelyzet, és mostanáig nem igazán voltunk képesek úgy kiismerni a koronavírust, hogy megfelelően kezelhessük.

Galéria megnyitása
Az idei MWC-t az utolsó pillanatban fújták le

Ez a változás nem jelenti azt, hogy bemutatók nélkül maradunk 2021 februárjának végén. Ugyanis elvileg az MWC Shanghai - ami szintén minden évben van, csak későbbi időpontban - előre lesz hozva arra a dátumra, amikor a hagyományos Mobil Világkongresszus lett volna. Ez az esemény február 23. és 25. között kerül megrendezésre.

Az MWC Shanghai ennek a változásnak köszönhetően nagyobb jelentőséggel bírhat majd, mint korábban, de hogy ez milyen formában kerülhet majd megrendezésre, az egyelőre még nem ismert. Kínában jelenleg elvileg jól kezelik a vírust, és a GSMA ezért valószínűleg abban bízik, hogy ez már így is fog maradni.

A 2021-re tervezett MWC Los Angeles esemény már maradhat az eredetileg tervezett időpontban, ez 2021 októberének végén kerülhet megrendezésre. A GSMA bízik abban, hogy bő egy év múlva már meg lehet majd tartani ezt a kisebb volumenű bemutatót.

Galéria megnyitása

John Hoffman, a GSM Association vezérigazgatója elmondta a döntés kapcsán, hogy mindenképpen azt szeretnék elérni, hogy a Barcelonában megrendezésre kerülő Mobil Világkongresszus a jövőben is egy olyan nagy jelentőségű, prominens esemény legyen, ami kiváló élményt nyújt a látogatóknak és a kiállítóknak egyaránt, és összehozza az egész ipart.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap