Arlo Baby Camera: több, mint egy bébiőr

Kipróbáltuk a Netgear díjnyertes kameráját, és hamar megértettük miért árasztották el díjesővel.

Arlo Baby Camera: több, mint egy bébiőr

A 2017-es CES innováció díjának győztese több, mint egy bébiőr. Gyakorló szülők jól tudják, hogy minden apró segítség mennyit számít egy baba mellett. Az Arlo Bébi kamera nagyban megkönnyíti életünket anélkül, hogy zavarnánk kisbabánk nyugalmát. Ezzel a multifunkciós eszközzel nagy felbontású felvételeket és fotókat készíthetünk, beépített zene lejátszóval és éjszakai fénnyel teszi megnyugtatóvá az elalvást és még a gyerekszoba levegőminőségére is figyel.

A kamera egy rövid és egyszerű szinkronizálás, valamint a felhasználói fiók regisztrálása után rögtön hadba állítható. Wi-Fi-n keresztül azonnal streameli a videot, amit bármikor visszanézhetünk. A mobil applikáció elérhető iOS és Android rendszerekre egyaránt, Windows-os készülékek esetén, be kell érjük egy böngészőben megnyitott ablakkal, (https://arlo.netgear.com/#/login) ahol kezelhetjük a beállításokat és nézhetjük az élő képet.

Galéria megnyitása

A megfelelő pozicionáláshoz kameránkat szerelhetjük falra, vagy egy polcra is tehetjük, de a külön megvásárolható saját állványán is rögzíthetjük. A legjobb kép eléréséhez a kamera látószöge 90 és 130 fok között állítható, a digitális zoom maximuma 8-szoros lehet. Megfelelő fényviszonyok és beállítások mellett kisbabánk mellkasmozgásait is megfigyelhetjük alvás közben, de az fontos, hogy a készülék nem helyettesíti a légzésfigyelőt!

Galéria megnyitása
A kamera látószöge 90 és 130 fokos szögben

Meglévő Arlo szoftver felhasználóknak az eszközlistában fog megjelenni a Bébi kamera, ahol további Arlo eszközökkel (kültéri kamera, éjszakai fény… stb.) egy felületen tudjuk kezelni otthonunk biztonságát.

Eszközeink között egyszerre maximum 5 kamera szerepelhet, amivel lefedhetjük akár a kertet, a bejáratot, a babaszobát és még néhány megfigyelésre érdemes helységet is.A kamera saját akkumulátorral is rendelkezik, amivel kb. 3 óráig bírja, így hordozhatóvá is tehető egy utazás során, de a működéséhez mindenképpen szükség van wifi-n keresztüli internet kapcsolatra. Áramszünet esetén, vagy internet szolgáltatás hiányában sajnos leáll a közvetítés, ám a készülék folyamatosan próbálkozik a csatlakozással és amint lehet, azonnal visszaáll. Ezt az internethez való visszacsatlakozást sajnos nem baba barát módon oldotta meg a gyártó, ugyanis csatlakozás alatt folyamatosan piros fénnyel villog az eszköz és persze, hogy éjszaka lesz áramszünet.

Kategóriájában kiemelkedő 1080p-s (30fps) videon követhetjük, hogy mi folyik a gyerekszobában, nem csak nappal, hanem a beépített infra LED-ek megvilágításában éjjel is. Ez (a gyári adatok szerint) kb. 4,5 m távolságig képes bevilágítani a területet. Szerintem az igazán jó képminőség határa 2 méternél végződik, de ez tökéletesen elég, hogy figyelemmel kísérjük újszülöttünk alvását, mi pedig a másik szobában nyugodtan pihenhetünk (kommentben várjuk azon anyukák jelentkezését, akik hallották már ezt a szót). Talán ez a kamera legfontosabb funkciója, hogy éjjel sem kell rohanni a babához, ha síráshoz hasonló hangokat hallunk, elég csak rápillantani az élő képre, mert lehet, hogy kisbabánk csak helyezkedik, vagy álmában nyögdécsel, így nem ébresztjük fel feleslegesen.

A beépített hang és mozgásérzékelő tökéletesen működik. A kamera használata során a másik szobából beszűrődő hangokra és a legkisebb mozgásra is érzékenyen reagált, ám ez az érzékenység állítható, így egy apró mozgolódás miatt nem fogunk riasztást kapni az éjszaka közepén. Sőt! A kamera látószögén belül kijelölhetünk egy fókusz zónát, amit figyelni szeretnénk, így valóban csak arra koncentrálhatunk, amire szükséges, nem kapunk téves riasztásokat. A gyári dokumentáció szerint 15 méter távolságig képes érzékelni mozgást (persze csak nappali megvilágításban), és ha nagyobb területet figyelünk, három aktivitás zónát is kijelölhetünk.

Galéria megnyitása

Az eseményekről minimum 10 másodperces felvételt készít az eszköz, egyébként pedig addig rögzít, amíg észlelhető hang vagy mozgás, vagy ha nekünk úgy jobb, akkor egy megadott időtartamig. A felvétel indulásával egyidőben pedig push üzenetet vagy e-mail értesítést kérhetünk és visszanézhetjük a rögzített fájlt, mely azonnal elérhetővé válik a felhős tárhelyen. Ezt az összes Arlo eszköz egyformán kezeli, nem csak a Bébi kamera.

Felhős videotárunk katalógusa rendezhető akár a dátum vagy az eszköz neve szerint, de a mentett fájlok típusa alapján is csoportosíthatjuk felvételeinket. Innen egy gombnyomással megoszthatjuk vagy letölthetjük kedvenc elemeinket, de ki is törölhetjük azokat. Az élő képhez és videóinkhoz hozzáférést adhatunk családtagoknak, így akár a nagyszülők is babatévézhetnek, legyenek bármilyen távol tőlünk. A felhős könyvtárban tárolt médiákhoz a hozzáférés megadható csak olvasásra is, így senki nem fog véletlenül beletörölni kedvenc videóinkba.

Galéria megnyitása

A kamerához az alapcsomagban jár 1GB felhős tárhely, ahol egy heti felvételt tárolhatunk. 7 nap elteltével automatikusan törlődnek, ez idő alatt gondoskodnunk kell az arra érdemes médiák letöltéséről. Az archiválást kedvünkre bővíthetjük éves előfizetéssel, 30 napra (10 GB tárhellyel) vagy 60 napra (100 GB tárhellyel), és ezzel együtt a kezelt kamerák száma is növekszik, maximum 15 eszközig.

Tárhelykímélő lehetőségként, amennyiben nem szeretnénk folyamatos felvételeket készíteni, a monitorozás időintervallumát előre megadhatjuk, így nem kell az együtt töltött játék időt is rögzíteni. Ez a funkció nagyon praktikus, mert az alapcsomag tárhely kapacitása elég hamar megtelik, főleg, ha több kameránk is van.

Galéria megnyitása

Kameránk zenelejátszóként is használható. 10 beépített altató dallam, természeti hang és fehér zaj közül választhatjuk ki, melyik nyugtatja meg leginkább kisbabánkat, ezek sorrendjét kedvünkre változtathatjuk, beállíthatjuk a lejátszások számát és végteleníthetjük is azokat (pl. fehér zajok esetén). Ezen felül le is tölthetünk még néhányat az Arlo felhős könyvtárából, de akár a saját hangunkat vagy a 14-es villamos csilingelését is felvehetjük, így a véget nem érő ringatás és körbe-körbe sétálgatás helyett könnyebb lehet az elalvás. A tesztelési időszak alatt nagyon megszerettük az egyik dallamot, amint meghallotta a kisbabám, rögtön alvásra hajtotta a fejét. Jó pont, hogy a zene gombnyomással indítható és kikapcsolható, ehhez nem kell a telefonunk. A készülék memóriája viszont nem túl nagy (20MB) és sajnos nem is bővíthető.

Az eszköz két irányú kommunikációt tesz lehetővé. Mobilunkon keresztül tudjuk hallgatni babánkat, ha esetleg a szobából kiszűrődő hangokat túl halknak találnánk, és beszélni is tudunk hozzá, ha egy kicsit meg kell nyugtatni az elalváshoz.

Galéria megnyitása

További extra funkció az éjszakai fény, melynek színét és intenzitását is a kamera szoftverén keresztül tudjuk beállítani. Az éjszakai fény színe és a világítás időintervalluma szintén kedvünkre állítható, aminek segítségével nem kell a sötétben hagyni babánkat, ám ha elaludt, az időzített világítás lekapcsol. A világítás a készüléken is ki- és bekapcsolható, nem csak a szoftveren keresztül, így ha éjszaka felsír a babánk és be kell menni hozzá, elég csak ezt a halvány fényt felkapcsolni a csillár helyett. És ha már több szín közül is választhatunk, miért ne lehetne egy kis fényjátékkal szórakoztatni picinyünket? Csak egy gombnyomás és már indul is a móka.

Galéria megnyitása

A beépített levegő szenzor méri a szoba hőmérsékletét, páratartalmát és a levegő minőségét (többek között szénmonoxid tartalmát) is, és azonnal jelez, ha beavatkozásra van szükség. Push vagy e-mail értesítést kérhetünk, ha a normál intervallumtól eltérő értékek mérhetők. Az adatokról természetesen statisztikát készít nekünk az eszköz, amit 7 napra visszamenőleg tárol, így egy pillantással ellenőrizhetjük, hogy mennyire hűlt le éjszaka a hőmérséklet, vagy mikor kell szellőztetnünk.

Galéria megnyitása

A Geofencing funkcióval térképre tehetjük a monitorozást. Mobileszközünk GPS koordinátája alapján otthoni és távoli üzemmódba kapcsolhatunk, távolságunk a bébi kamerától 150-500 méter között állítható. Ez hasznos lehet, ha például a megadott mobil eszköz hatótávolságon kívül kerül, bébikameránk nem rögzít és nem küld riasztást. Ennek a funkciónak első hallásra talán nincs is létjogosultsága, ám jól jöhet, ha Apa telefonján is telepítve van a szoftver, viszont nem szeretne push üzeneteket kapni a munkaideje alatt. Egyszerűen csak bekapcsoljuk ezt a lehetőséget és nem kell minden egyes alkalommal beállításokat végeznünk.

Mi van a dobozban?

A hozzánk érkezett csomagban az Arlo Baby 1080p HD kamera levehető zöld nyuszifülekkel és tappancsokkal volt ellátva. Ezen felül hálózati adapter és kábel, fali konzol a hozzá való csavarokkal és használati útmutató több nyelven (sajnos a magyar kivételével) a doboz tartalma.

Megvásárolható kiegészítők bébi kameránkhoz: asztali/fali állvány, 7” LCD érintőképernyős kijelző, kutya - és cicafül sapka.

Galéria megnyitása

Kisbabás anyukaként nagyon tetszett az Arlo Baby Camera. Előtte egy másik gyártó bébikameráját használtuk, és igazából nem gondoltuk, hogy ennyivel jobb lesz ennek az eszköznek a kép- és hangminősége, a sokkal több beállítási lehetőségről és a rengeteg extra funkcióról nem is beszélve. Messze nem a legolcsóbb darab, de hibátlanul működik, mindent tud, amit tudnia kell. A beállítások testre szabása után egy igazán jól működő bébi kamerát használhatunk. Jó érzés tudni, hogy bármikor számíthatok rá és kiváló minőségben archiválhatom a soha vissza nem térő pillanatokat.

Kapcsolódó termékek arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}
Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}
Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}
Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap