Árlistán a Threadripper 2990X

-

Árlistán a Threadripper 2990X

Az AMD még a Computex alkalmával tett említést érkező második generációs RYZEN Threadripper központi egységeiről, amelyek már maximum 32 processzormaggal és 64 szállal rendelkezhetnek. Az újdonságok természetesen a GlobalFoundries 12 nm-es gyártástechnológiájára támaszkodnak, csak úgy, mint a 2000-es sorozatú asztali processzorok és a Raven Ridge APU egységek, amelyek ugyancsak a 2000-es sorozatot erősítik.

Nemrégiben ízelítőt kapunk abból, mire képes egy 32 processzormaggal rendelkező RYZEN Threadripper 2990X processzor, hála a HKEPC munkatársainak, valamint azt is láthattuk, hogyan javul a teljesítmény a tuning hatására. A 250 wattos TDP kerettel gazdálkodó processzor az akkori információk szerint 3,4 GHz-es alap- és 4 GHz-es maximális boost órajelen üzemel majd, memóriavezérlője pedig négy memóriacsatornát kezel, mint az első generációs modelleké.

Galéria megnyitása

Az új processzor a napokban egy német webáruház árlistáján is feltűnt, így már az árazásával kapcsolatban is lehet némi képünk. A Cyperport kínálatában 1509 eurós áron szerepel az új processzor, ebben az összegben pedig a 19%-os német ÁFA is benne foglaltatik, hiszen kiskereskedelmi árról van szó. A processzor tulajdonságainál a fentebb már említett adatok szerepelnek, arról azonban nincs említés, hogy az újdonság pontosan mikor válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban. A korábbi hírek szerint augusztusban esedékes a friss Threadripper család rajtja, így a boltok polcain is ebben az időszakban tűnhetnek fel a termékek.

Az 1509 eurós árról egyelőre nem lehet tudni, mennyire áll közel a hivatalos listaárhoz, de idővel ez is kiderül. A korábbi csúcsmodell, azaz a Threadripper 1950x anno 999 dolláros áron került az üzletek polcaira, így az 1399 vagy 1499 dolláros listaár hihetőnek tűnik. Összehasonlításképpen: az Intel jelenlegi leggyorsabb HEDT központi egysége, a Core i9-7980XE 1999 dolláros listaáron jelent meg kereskedelmi forgalomban, annál a modellnél pedig gyorsabb lesz az AMD új csúcsprocesszora. Persze az Intel sem nézi tétlenül a fejlődést: 8 és 22 processzormaggal szerelt újdonságok piacra dobására készül, sőt, egy 28 magos csúcsprocesszort is harcba küld majd.

Az új AMD processzorokhoz a Cooler Master már készített egy Wraith Ripper nevű processzorhűtőt is, ami külön kerül kereskedelmi forgalomba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap