CineBench R15 teszt a 32 magos AMD processzorral

A második generációs Threadripper igen impozáns teljesítményt nyújtott.

CineBench R15 teszt a 32 magos AMD processzorral

Az AMD második generációs Threadripper processzorai hamarosan hivatalosan is bemutatkoznak, legalábbis ezt ígérte az AMD a Computex alkalmával, ahol egy-két érdekes információ is napvilágot látott a friss termékekkel kapcsolatban. A továbbra is TR4-es processzorfoglalatot használó Threadripper 2000-es processzorok már nem kettő, hanem négy aktív lapkatömböt használnak, hiszen a két „dummy die” helyére két aktív lapka kerül. Ez azt jelenti, hogy a korábbi 12 és 16 processzormaggal rendelkező példányok helyét egy 24 és egy 32 magos megoldás veszi át, amelyek az SMT támogatás jóvoltából 48 és 64 szállal gazdálkodhatnak.

Galéria megnyitása

A HKEPC jóvoltából a 32 magos példányt, ami a Threadripper 2990X típusjelzést kaphatja, egy rövid CineBench R15 teszt erejéig már megismerhetjük. A 250 wattos TDP kerettel rendelkező processzor az aktuális információk szerint 3,4 GHz-es alap- és 4 GHz-es maximális XFR órajelen működhet, lapkája pedig 12 nm-es csíkszélességgel készül, csak úgy, mint a Raven Ridge APU-k és a második generációs RYZEN processzorok lapkái.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitásaA teszt alapján a 4 GHz-es órajelen ketyegő RYZEN Threadripper 2990X 6243 pontot ért el a többszálas tesztben, de 4,1 GHz-en már 6351, 4,12 GHz-en pedig 6399 pont elérésére volt képes. A tesztelők egy 4,2 GHz-es órajellel is megpróbálkoztak, ám ekkor csúnya throttling vette kezdetét, így a processzor még a gyárinál is alacsonyabb pontszámot ért el.

Az eredmény igazán bíztató, de az igazi kérdés inkább az lesz, mire megy az újdonság az Intel sokmagos HEDT processzoraival, amelyek közé hamarosan egy 22 és egy 28 magos monstrum is érkezik, ahogy arról korábban már beszámoltunk itt és itt. Szóval elég nagy tempóban folytatódik a HEDT platformok fejlesztése mindkét gyártó térfelén, ami felhasználói szemmel nézve igazán örömteli állapot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward