Apró barebone PC-vel rukkolt elő a Gigabyte

A Gigabyte kínálatában hamarosan megjelenik egy új, Cedar Trail alapú mini PC.

Apró barebone PC-vel rukkolt elő a Gigabyte

A friss barebone, azaz félkész konfiguráció az oly sokat kritizált Cedar Trail platform köré épül, amelynek hátralévő napjai a korábbi hírek szerint bizony már meg vannak számlálva. A GB-TCD típusjelzéssel ellátott apró PC 245 x 180 x 40 milliméteres mérettel érkezik, azaz igen kompakt lesz.

A benne található mini-ITX formátumú alaplap NM10 Express lapkakészlet köré épül és egy 1,8 GHz-es magórajelen ketyegő, Intel Atom D2550-es típusjelzéssel ellátott processzornak ad helyet. Mivel barebone rendszerről van szó, így a rendszermemóriát és az adattárolót a vásárlóknak maguknak kell beszerezniük és beszerelniük. Rendszermemóriából maximum 4 GB-nyi DDR3-as DRAM kaphat helyet az alaplapban, a kiszemelt adattárolót pedig egyetlen 2,5 colos formátumú bővítőhely fogadja, amelyhez egy SATA 3 Gbps-os csatlakozó is tartozik.

Extra, hogy az alaplap mSATA bővítőhelyet és Mini-PCIe slotot is kínál: előbbiben pici SSD meghajtó, utóbbiban pedig WiFi adapter vagy akár TV Tuner is elhelyezhető. A termék D-Sub és HDMI videó kimenettel, valamint egy négy az egyben memóriakártya-olvasóval kerül a boltok polcaira. A hátlapon négy darab USB 2.0-s portot, egy Gigabites Ethernet csatlakozót, optikai audió kimenetet, valamint egy fejhallgató kimenetet és egy mikrofon bemenetet találunk.

A pici nettophoz egy tetszetős kis talp is jár, amellyel függőleges helyzetben használhatjuk. Arról sajnos nem érkezett információ, hogy a Gigabyte GB-TCD pontosan mikor jelenik meg kereskedelmi forgalomban, illetve ajánlott végfelhasználói árát is homály fedi.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward