AOpen: nettop méretű Core 2 Duo-s barebone

Az AOpen műhelyében egy új barebone rendszer készült, amely méretében tulajdonképpen hasonlít egy egyszerű nettop konfigurációhoz, ám szolgáltatásait tekintve már sokkal többet kínál annál. A rendszer az Nvidia ION platformja köré épül, ám a megszokottal ellentétben itt már nem egy Atom processzor, hanem egy általunk választott Intel Core 2 Duo sorozatú mobil processzor teljesít szolgálatot, amely maximum 35W-os TDP-vel rendelkezhet a hűtési szempontok miatt.

AOpen: nettop méretű Core 2 Duo-s barebone

Az AOpen műhelyében egy új barebone rendszer készült, amely méretében tulajdonképpen hasonlít egy egyszerű nettop konfigurációhoz, ám szolgáltatásait tekintve már sokkal többet kínál annál. A rendszer az Nvidia ION platformja köré épül, ám a megszokottal ellentétben itt már nem egy Atom processzor, hanem egy általunk választott Intel Core 2 Duo sorozatú mobil processzor teljesít szolgálatot, amely maximum 35W-os TDP-vel rendelkezhet. A barebone rendszer sajátossága, hogy nekünk kell bele merevlemezt, processzort és memóriát választani.

Az újdonság az AOpen XC Mini GP7A-HD ION típusjelzést viseli és 61 x 166 x 180 mm-es, azaz viszonylag kompakt méretekkel büszkélkedik. A termékben DDR3-as So-DIMM memóriafoglalatok vannak jelen, amelyekbe a noteszgépekből már ismert "mobil memória modulokat" pakolhatjuk, egészen 4 GB-os kapacitásig. A videó vezérlő szerepét egy GeForce 9400M sorozatú megoldás tölti be, a rendszerben egy 2,5 hüvelykes SATA merevlemez számára van kialakított hely, ami a hasonló méretekkel rendelkező konfigurációk esetében szokványosnak mondható. A gépben két darab heat pipe segítségével oldják meg az egyes komponensek által termelt hő elszállítását a rézből készült lamellákhoz, amelyek felett egy ventilátor segítségével 26 dB(A) zajszint mellett képesek hatékonyan megoldani a processzor hűtését, persze csak 35W-os TDP-ig.

A rendszerben slot-in rendszerű, azaz tálca nélküli DVD-RAM vagy DVD-RW meghajtó lehet jelen, de ezen kívül hat az egyben kártyaolvasó, D-Sub, DVI és HDMI kimenetek, 6 darab USB 2.0-s port, valamint Gigabites Ethernet vezérlő, eSATA port és egy hatcsatornás beépített audió vezérlő is a kínálat részét képezi. A PCI Expres Mini Card slotoknak köszönhetően (amelyekből egyébként szám szerint két darab áll rendelkezésre) a rendszert WiFi adapterrel és akár TV Tuner kártyával is fel tudjuk szerelni.

Az már tudható, hogy az újdonság várhatóan december közepe felé kerül majd az üzletek polcaira, ám ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban még nem érkeztek hírek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward