AMD gyárkiszervezés: megköttetett az üzlet

Az AMD gyárkiszervezéssel kapcsolatos terveiről már hetek, sőt inkább hónapok óta lehet olvasni. A legfrissebb hír szerint végre nyélbe ütötték az üzletet az AMD illetékesei a Mubadala Development Company és az ATIC vezetőségével, így az AMD mostantól valóban gyárnélküli vállalattá alakul. Az átalakulás következtében létrejött a The FOundry Company, amely a gyárakat fogja össze, és amelynek végleges elnevezését és logóját még a hét folyamán nyilvánosságra hozzák a cégek.

AMD gyárkiszervezés: megköttetett az üzlet

Az AMD gyárkiszervezéssel kapcsolatos terveiről már hetek, sőt inkább hónapok óta lehet olvasni. A legfrissebb hír szerint végre nyélbe ütötték az üzletet az AMD illetékesei a Mubadala Development Company és az ATIC vezetőségével, így az AMD mostantól valóban gyárnélküli vállalattá alakul. Az átalakulás következtében létrejött a The Foundry Company, amely a gyárakat fogja össze, és amelynek végleges elnevezését és logóját még a hét folyamán nyilvánosságra hozzák a cégek.

A tranzakció eredményeként az AMD 825 millió dollárral beljebb van, mint az üzlet megkötése előtt: az ATIC 700 millió dollárt fizetett a gyárakért és a gyárakhoz kapcsolódó eszközparkért, ezzel egy időben a Mubadala pedig 125 millió dollár értékben vásárolt AMD részvényeket. Furcsa módon a korábbi hírekkel ellentétben az AMD mindössze 34,2%-os részesedést kapott a The Foundry Company-ból, ám a cég ennek ellenére is egyenlő szavazati jogkörrel rendelkezik, mint az ATIC.

Az AMD a tranzakció befejezése után kiemelte, hogy a The Foundry Company a világ első olyan félvezetőgyártó vállalata, amelynek a székhelye az Amerikai Egyesült Államokban található. A cég az AMD SOI (Silicon-on-isulator - szilícium a szigetelőn) technológiával készülő processzorait gyártja majd, de 2010-ben megkezdik az AMD GPU-inak és egyéb chipek gyártását is, amelyek már a 32 nm-es, ún. bulk szilícium technológiára fognak épülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward