Akár PC-re is jöhet a PlayStation VR

A Sony nem zárkózik el a lehetőségtől, hogy később a PC-vel is kompatibilissé tegyék az eszközt.

Akár PC-re is jöhet a PlayStation VR

Masayasu Ito, a Sony egyik alelnöke beszélt a japán Nikkei magazinnak arról, hogy a későbbiekben tervezik majd bővíteni a PlayStation VR felhasználóinak körét. Ezzel kapcsolatban még semmilyen konkrétummal nem állt elő az úriember, azonban elmondta, hogy a PC egy logikus célpont lenne, hiszen a PlayStation 4 eleve PC-szerű alkatrészekből építkezik.

Ito elmondta, hogy jelenleg leginkább a játékokra és a PlayStation VR megjelenésére koncentrálnak, de később biztos, hogy "számos irányba bővíteni szeretnének".

Maga a PlayStation VR nagyjából úgy csatlakozik a konzolhoz, mint ahogy például az Oculus Rift a PC-hez: USB és HDMI kábelek kombinációjával. A PlayStation VR azonban még egy külső feldolgozó dobozkával is érkezik, ami megbonyolíthatja a dolgokat, ráadásul a PC-s játékokat kompatibilissé kellene tenni a PlayStation Camerával és a Move kontrollerekkel (bár csak a fejmozgáskövetéshez megoldhatja a kamera kezelését a driver is).

Érdekes lenne, ha a Sony betörne vele a PC-s piacra is, mert akkor elég kemény konkurenciát jelenthetne a többieknek a PS VR, már csak az ára miatt is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward