Shop menü

AJÁNDÉKOCSKÁKAT HOZOTT GABE-APÓ, SÍRÁS LETT A VÉGE

A Dota 2 játékosok egy része ajándékot, a másik része viszont becsomagolt szenet, és ezzel örök tiltást kapott a Valve-tól.
Török Roland
Török Roland
Ajándékocskákat hozott Gabe-apó, sírás lett a vége

Mi magyarok speciális helyzetben vagyunk, ugyanis nálunk már járt a Mikulás, ám a világ többi országában még csak várják a csodát. A Valve saját kis télapója azért nem várta meg teljesen az ünnepeket, a szeretet jegyében rengeteg kis személyes kedvességet osztogatott ki a Dota 2 játékosok számára. 

Először is elindult a Frostivus 2023, ami rengeteg karácsonyi csecsebecse beszerzésének lehetőségét rejti magában, de olyan kényelmi funkciók is érkeztek a játékba, mint például a torony hatósugarának kirajzolása, illetve a teleportációs idő kijelzése. Az igazi érdekesség viszont az ajándékocskákban rejlik, amit minden Dota 2 játékos a kliensbe belépve kinyithat magának, benne pedig egy meglepetés rejlik, attól függően, hogy mennyire volt a játékos jó. Ha valaki nem csinált nagy hülyeséget, mosoly ülhet az arcára, valami szuper jó cucc üti a markát. Ha viszont rossz volt, akkor kellemetlen meglepetésben lesz része, ugyanis egy újabb banhullám részeként örökre búcsút inthet a Dota 2-es karrierjétől. 

A Valve ugyanis ezekbe a kis ajándékdobozokba rejtette el az értesítőt, miszerint többet nem játszhat a játékkal, mert rosszul viselkedett. 

„...Ha viszont a rosszak listáján vagy, akkor mindenki másnak van egy remek hírünk, neked meg egy rossz, mert ez az év vérfürdő lesz. Talán emlékszel rá, amikor még szeptemberben elővettük a tiltókalapácsunkat, és véglegesen kitiltottunk 90 000 smurf fiókot. Azóta tovább folytattuk a játékosok viselkedésének felügyeletét, mind a manuális, mind az automatikus elemzési fronton. Az elmúlt pár hétben még agresszívabb tiltóhullámba kezdtünk, ami csak ma több tízezer smurf fiók kitiltását jelentette” – írja a Valve a változásjegyzékben

Ám nem csak a smurf, avagy a másodlagos kis profilok tulajdonosait tiltották ki, hanem azokat is, akik mesterségesen feljavíttatják a fiókjuk állapotát. Van a Dota 2-ben ugyanis egy rendszer, ami megmondja mennyire viselkedsz kulturáltan és sportszerűen, és ennek függvényében kommunikálhatsz a csapatod többi tagjával. Mivel vannak, akik nem képesek kedvesen viselkedni, ezért van, hogy fizetnek valakinek, hogy játsszon a profiljukon helyettük és vigye fel magasabbra a viselkedési pontszámot, ezzel pedig kijátszva a rendszer lényegét. A Valve ezen játékosokat is megjutalmazta idén: egy örök kitiltással.  

„...néhány rossz szereplő bunkó módon játszik, elrontva a játékot, emiatt viselkedési pontszámot veszítve, majd viselkedési pontszám farmolókat bérel fel pontszáma újbóli felhozására. Függetlenül attól, hogy hogyan rosszalkodtál, figyeltünk téged (nyugi, nem alvás közben), és most mindenkire lecsapunk. A fentiek mindegyikéért büntetések lesznek kiosztva; viselkedési pontszám büntetések, súlyos esetekben pedig a fő fiókok kitiltása.” 

És miért vicces ez az egész? Mert így profi, de híresen mocskosan viselkedő Dota 2 játékosok is kitiltásra kerülhettek, így járt például Mason is, aki élő adásban nyitotta ki az ajándékkosarát, és szembesülhetett a végzetével, hogy többé nem tud játszani a játékkal. 

A kellemetlen meglepetést Mason Redditen próbálta kimagyarázni, hogy ő az utóbbi időkben hihetetlenül jól viselkedett, kedves volt és ösztönző, újra élvezte a játékot, így is folyamatosan esett a viselkedési pontszáma (saját bevallása szerint néha AFK-be ment át játék helyett, ha dühös volt), ezért kénytelen volt viselkedésjavító szolgáltatást vásárolni. Mindenesetre az üzenetében Mason szeretne egy második esélyt kapni, mivel 13 éve játszik a játékkal, imádja és ez mindene. Posztja szerint soha többé nem csinálna ilyen hülyeséget, megbánt mindent. 

Mondani se kell, a Reddit közössége nem mutatott túl sok sajnálatot irányába, többen megjegyezték, hogy ha valakinek az a fő megélhetése, hogy Dota 2-vel játsszon, akkor nem csinál akkora hülyeséget, hogy csalással kitilttassa magát. Ahogy egy YouTube kommentelő fogalmazott, „Az emberek csak akkor bánják meg amit tettek, amikor rajtakapják őket”.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére