Abit: végleg bezár a bazár

Az Abit körül az elmúlt időkben kisebb-nagyobb pénzügyi problémák voltak: a gyártó már egy ideje leállította az alaplapok termelését és be is jelentették, hogy a továbbiakban már nem lesznek jelen az alaplap szegmensben. Az Abit egyébként évekig készített felsőkategóriás és a kereskedelem fő áramába szánt alaplapokat, amelyek rendkívül népszerűek voltak a felhasználók körében.

Abit: végleg bezár a bazár

Az Abit körül az elmúlt időkben kisebb-nagyobb pénzügyi problémák voltak: a gyártó már egy ideje leállította az alaplapok termelését és be is jelentették, hogy a továbbiakban már nem lesznek jelen az alaplap piacon. Az Abit egyébként évekig készített felsőkategóriás és középkategóriás alaplapokat, amelyek rendkívül népszerűek voltak a felhasználók körében.

A pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalat tervei a jövőt illetően azok voltak, hogy hamarosan beszállnak a szórakoztatóelektronikai piacra és ott többek között digitális fényképkeretekkel és mobil internetes készülékekkel (MID) képviseltetik magukat. A legfrissebb hírek szerint azonban most úgy néz ki, hogy a vállalatnak és anyacégének, az USI-nak a számításait egyaránt áthúzta a hónapok óta zajló világgazdasági válság.

A Hexus.net informátorai szerint az USI megelégelte a helyzetet és azt a döntést hozta, hogy végérvényesen megszűnteti az Abit márkanevet: a gyár kapui bezárnak, a cég a hírek szerint alig egy hónap múlva már a múlté lesz. A vállalat felszámolása az értesülések szerint már megkezdődött, így a közel 20 éve a piacon lévő márkanév már biztos, hogy semmilyen formában sem éled újra. Az Abit Hollandiában található székhelyét is felhívták a hírrel a Hexus.net munkatársai, ahol a pénzügyi részleg egyik munkatársával beszéltek. A neve elhallgatását kérő hölgy megerősítette, hogy év eleje óta megszűntették a termékek értékesítését, és az irodát már csak a garanciális ügyek intézése miatt tartják fenn.

A cégek az információkat hivatalos közlemény formájában még nem erősítették meg, de ez nem meglepő, hiszen az alaplapgyártás leállásakor is ez volt a gyakorlat. Úgy tűnik, hogy egy nagy múltú céggel végleg kevesebb lesz a piacon. Kár értük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward