Abbahagyták a munkát az Evolve-on

Az Evolve Stage 2 fejlesztése eddig tartott, így már konzolokra sem jelenik meg.

Abbahagyták a munkát az Evolve-on

A projekt kezdete óta a Turtle Rock már öt és fél éve folyamatosan dolgozik az Evolve-on. Ez azonban ma véget ér, a stúdió bejelentette, hogy többet nem tud foglalkozni a játékkal, és tovább kell állnia. Ez egyben azt jelenti, hogy hiába alakították át az Evolve-ot a Stage 2-vel az ingyenesen játszható modellre, és eszközöltek számos változtatást, ez már sohasem fog elérni konzolokra.

Ez Evolve fejlesztését a Left 4 Dead sikere után kezdte meg a stúdió, és egy rendkívül ambíciózus projekt volt egy viszonylag kis csapattól. A koncepció annyira meggyőzőre sikerült, hogy a THQ bejelentkezett a kiadásra, majd annak csődje után átvette az egészet a 2K Games. Mivel az Evolve a kiadó tulajdonában áll, ő dönt a játék jövőjéről, a 2K Games pedig most úgy döntött, hogy ennyi volt.

A stúdió alapítói, Chris Ashton és Phil Robb egy nyílt levélben leírták, hogy nehéz szívvel hagyják maguk mögött a játékot, mint annak idején a Left 4 Deadet is nehéz volt magára hagyni. Ettől a ponttól kezdve azonban már csak akkor fejlődhet tovább a játék, és jelenhet meg (újra) konzolokra, ha azt a kiadó is úgy akarja. A kiadó pedig láthatóan nem akarja ezt erőltetni tovább.

"Ilyen az élete egy olyan AAA-kategóriás játékfejlesztőnek, aki nem saját maga finanszírozza a projektjeit, és nincs a birtokában a szellemi tulajdon, amin dolgozik. Nem mi hozzuk a döntéseket. Nagyon sokat szerettünk volna még tenni az Evolve-val, többek között megjelentetni konzolokra a Stage 2-t, de úgy látszik, ez nem így rendeltetett. Akit érdekel a stúdió jövője, azok számára mondjuk, hogy ez nem a búcsú. Sok dolgon tevékenykedünk, amiket remélhetőleg élvezni fogtok..." - írják az alapítók a nyílt levélben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward